Aydın'da kan davası şüphesiyle başlatılan soruşturmada 8 gözaltı
DHA

Dün saat 21.00 sıralarında Aydın'daki Cumhuriyet Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi'nde restoran işletmeciliği yapan 35 yaşındaki Abdulkadir Görmez, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Silah seslerini duyan çevredekiler, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine gelen polis ekipleri, Görmez'i kaldırımda hareketsiz şekilde yatarken buldu.

4 BOŞ KOVAN BULUNDU

Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, başından vurulan Görmez'in yaşamını yitirdiği tespit edildi. Polis ekiplerince yapılan incelemede olay yerinde 4 adet boş kovan ele geçirildi. Görmez'in cenazesi, savcının incelemesinin ardından Didim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Sokak ortasındaki cinayette 'kan davası' şüphesi: 8  gözaltı -3

KAMERALAR İNCELENDİ

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Görmez'i tabanca ile vurarak öldüren kişi ya da kişilerin kimliklerinin belirlenmesi için çevredeki güvenlik kameraları incelemeye alındı.

Görmez'in telefon görüşmelerini de araştıran polis, olayla ilgisi olduğu iddiasıyla 3 ayrı mahallede operasyon düzenleyerek 8 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

CİNAYET SANIĞININ AMCASI

Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinden yola çıkan polis, olayın 27 Mayıs'ta Murat Görmez'in kavga ettiği ve 17 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü Yusuf Bulgan cinayetiyle bağlantılı olduğunu belirledi.

Dün akşam sokak ortasında kurşunlanarak öldürülen Abdulkadir Görmez'in, Yusuf Bulgan'ı bıçaklayarak öldüren ve cezaevinde olan Murat Görmez'in amcası olduğu öğrenildi. Polis cinayetle ilgili geniş çaplı araştırmasını sürdürüyor.

Sokak ortasındaki cinayette 'kan davası' şüphesi: 8  gözaltı -1

Sokak ortasındaki cinayette 'kan davası' şüphesi: 8  gözaltı -2

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)