İstanbul'da otomobilin çarptığı genç kız hayatını kaybetti

İstanbul Ataşehir'in Küçükbakkalköy Mahallesi'nde aşırı hızla ilerleyen bir otomobil, yaya geçidinden karşıya geçen 22 yaşındaki Damla Nur Şeker'e çarptı.

Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan Şeker, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İstanbul'da otomobilin çarptığı genç kız hayatını kaybetti

Kurtarılamadı

Burada tedaviye alınan genç kız, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. DHA'nın haberine göre; gözaltına alınan araç sürücüsünün ise tutuklandığı öğrenildi.

"Yetkililerin bir çözüm bulmaları lazım"

Kazaya tanık olan esnaf Erdoğan Yürük, "Yukarıdan 3 araç peş peşe geliyordu. 20 yaşında genç bir kız tam karşıya geçmek üzerindeyken, araç çarptı. Çok hızlıydı ve çarptıktan sonra genç kız ileriye doğru sürüklendi. Buradaki yaya geçidi çok belirsiz, sürekli kazalar oluyor. Yetkilerin bir çözüm bulmaları lazım. Yaya geçidi işaretleri tabelaları var ama ağaçlar kapatıyor. Sürekli fren sesleri duyuyoruz. Yine bir şey mi oldu diye bakıyoruz." dedi.

"Burası insanları çok tedirgin ediyor"

Yaya geçidini kullanan Baykar Güner, "Karşıya geçmek için cesaret edemiyor insan. Araçlar yavaş geçerken bile böyle, bazen yarışıyorlar. Geçtiğimiz günlerde bir genç kız burada vefat etti. Sürücü hızlı geldi, çarptı. Çok üzücü bir durum. Çok tedirgin ediyor burası insanları. Yetkiler buraya müdahale ederse seviniriz." diye konuştu.

İstanbul'da otomobilin çarptığı genç kız hayatını kaybetti

Genç kızın ağabeyi: Buna trafik kazası diyemiyorum

Damla Nur Şeker'in ağabeyi Kenan Şeker ise yaşanan acı olayın ardından  "Kardeşimi kaybettik. 22 yaşındaydı kendisi. 12 saat yoğun bakımda kaldı. Sürücü çok hızlıydı. Caddede iki araçla yarış yapıyorlarmış. Ortalama hızları 100 - 120 kilometreymiş. Kardeşime yaya geçidin üzerinde vurdu. Yaklaşık 100 metre havada taklalar atarak yere düşürmüş. Yapacağımız hiçbir şey yok. Burada bir yaya geçidimiz yok. Sürücü tutuklandı ve cezaevinde şuan da avukatımız her süreçle ilgileniyor. Elimizden geldiğince en iyi cezayı alana kadar peşini bırakmayacağız. Yüzde yüz suçlu kendisi. Ben buna trafik kazası diyemiyorum. Görüntüler de görüldüğü gibi bu bir cinayettir. Sürücü aşırı hızlı vuruyor. Sürücü vurduktan sonra kaçmamış. Hatta yardım etmiş. Başında yoldan geçen bir sağlıkçı arkadaş gelip ilgilenmiş." dedi.

"Sürekli fren sesleri duyuyoruz"

Kazaya tanık olan esnaf Erdoğan Yürük, "Yukarıdan 3 araç peş peşe geliyordu. 20 yaşında genç bir kız tam karşıya geçmek üzerindeyken, araç çarptı. Çok hızlıydı ve çarptıktan sonra genç kız ileriye doğru sürüklendi. Buradaki yaya geçidi çok belirsiz, sürekli kazalar oluyor. Yetkilerin bir çözüm bulmaları lazım. Yaya geçidi işaretleri tabelaları var ama ağaçlar kapatıyor. Sürekli fren sesleri duyuyoruz. Yine bir şey mi oldu diye bakıyoruz." dedi.

Yaya geçidinde otomobil çarpan 22 yaşındaki Damla Nur hayatını kaybetti  -1

Yaya geçidinde otomobil çarpan 22 yaşındaki Damla Nur hayatını kaybetti  -2

Yaya geçidinde otomobil çarpan 22 yaşındaki Damla Nur hayatını kaybetti  -3

Yaya geçidinde otomobil çarpan 22 yaşındaki Damla Nur hayatını kaybetti  -4

Yaya geçidinde otomobil çarpan 22 yaşındaki Damla Nur hayatını kaybetti  -5

Yaya geçidinde otomobil çarpan 22 yaşındaki Damla Nur hayatını kaybetti  -6

Yaya geçidinde otomobil çarpan 22 yaşındaki Damla Nur hayatını kaybetti  -7

Yaya geçidinde otomobil çarpan 22 yaşındaki Damla Nur hayatını kaybetti  -8

Yaya geçidinde otomobil çarpan 22 yaşındaki Damla Nur hayatını kaybetti  -9

İstanbul'da otomobilin çarptığı genç kız hayatını kaybetti