Ataşehir'de gasp dehşetinde tetikçi olduğu belirlenen şüpheli yakalandı
DHA

İstanbul Ataşehir'de SAS Holding yöneticilerinden Sibel Koçan'ı geçtiğimiz Haziran ayında başından vurup, içinde 3 milyon 300 bin lira bulunan çantayla kaçan gaspçılar hakkında yürütülen soruşturmada polis, olayda silah kullanan ve Sibel Koçan'ı öldürdüğünü tespit ettiği Görkem K.’nin (23) izini, Kağıthane'de buldu.

Kapısında güvenlik bulunan lüks sitede oturduğu tespit edilen Görkem K.'yi yakalamak için önceki gece operasyon yapıldı.

Operasyonda kaçmaya çalışan Görkem K. ile yanında bulunan arkadaşı E.D., Gasp Büro Amirliğine bağlı ekipler tarafından yakalandı.

Şüphelilerle birlikte olayda kullanıldığı değerlendirilen bir tabanca ele geçirildi.

SAVCI İFADELERİNİ ALDI

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen şüpheli Görkem K. ve E.D. burada savcıya ifade verdi.

Savcılık, şüpheli Görkem K.'yi "Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalamamak amacıyla öldürme" ve "Silahla kendini tanınmayacak bir hale koyması ve yol kesmek suretiyle konutta iş yerinde veya eklentilerinde birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" suçlarından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti.

Savcılık ayrıca, şüpheli E.D.'nin de "Suçluyu kayırma" suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilmesine karar verdi.

Ataşehir'de gaspçılar kadını vurarak öldürdü VİDEO

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Görkem K.'nin hakimlik sorgusunda, "Ben dosyada ismi geçen kimseyi tanımıyorum. Olay tarihinde kız arkadaşımla oturup film izliyorduk. İkametimden evime, evimden ikametime gider gelirim." dediği ve ön görüşme tutanağındaki beyanlarını baskı altında verdiğini ileri sürerek, suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

TUTUKLANDI

Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği suçun niteliği, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, olaya ilişkin video görüntüleri, kolluk tutanakları ve şüphelinin çelişkili beyanları gibi hususları dikkate alınarak şüphelinin sevk edildiği suç maddesinden tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

DİĞER ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Şüpheli E.D. de hakimlik sorgusunda Görkem K.'nin kuzeni olduğunu, Görkem'in işlediği iddia edilen suçu bilmediğini, polise soru sorduğunda darbedildiğini iddia ederek "Benim yakalanan silahlarla alakam yoktur. Kime ait olduğunu bilmiyorum, silahlar sitenin çatı katında yakalanmıştır. Ailem ile bir bağlantısı yoktur." dediği ve üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söylediği öğrenildi.

Hakimlik, şüpheli E.D.'nin tutuklanma talebini reddederek şüpheli E.D.'nin yurt dışı çıkış yasağı ve imza şeklindeki adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılmasına karar verdi.

Ataşehir'de gasp dehşetinde tetikçi olduğu belirlenen şüpheli yakalandı

NE OLMUŞTU?

Merkezi Ataşehir’de bulunan SAS Holding’in yöneticisi Sibel Koçan, sabah şirket çalışanı Aydın Mert’le birlikte bankaya giderek 3.3 milyon lira çekti.

İş kadını, parayı yanındaki çantaya doldurdu. Cipiyle saat 10.00 sıralarında Küçükbakkalköy’deki holding binasına gelen Sibel Koçan’ın yanına, maskeli 3 kişinin bulunduğu bir otomobil yanaştı.

Otomobildeki iki kişi aşağı inerek çantayı almaya çalıştı. Sibel Koçan elinde tuttuğu çantayı vermemek için direndi.

Aydın Mert de müdahale edince arbede çıktı. Gaspçılardan biri, tabancayla Sibel Koçan’ı başından vurdu. Gaspçılar çantayı alarak kaçtı.

Ambulansla hastaneye kaldırılan Sibel Koçan, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Ataşehir'de gasp dehşetinde tetikçi olduğu belirlenen şüpheli yakalandı

9 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Cinayetle ilgili önce 14 şüpheli gözaltına alındı, 9'u tutuklandı.

Koçan'ın oturduğu rezidansın üst katında oturan ve eski eşi olan Süleyman Aydın ise olaydan kısa bir süre sonra 32’inci kattan atlayarak intihar etti.

Ataşehir'de gasp dehşetinde tetikçi olduğu belirlenen şüpheli yakalandı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)