Arnavutköy'deki mahalle derneğine silahlı saldırı

İstanbul’un Arnavutköy ilçesine bağlı Hastane Mahallesi'nde Kurban Bayramı'nın ikinci günü akşam saatlerinde, mahalle sakinlerinin kurduğu dernek silahlı saldırıya uğradı.

İddiaya göre, hafif ticari araçtan inip derneğe giren 3 kişiden biri, alacak verecek meselesi nedeniyle dernekte oturan birine tokat attı.

Dışarı çıkan saldırgan tekrar içeri girmek isteyince, Yavuz Araz engel olmaya çalıştı.

DHA’nın haberine göre; saldırganın Yavuz Araz'a kafa atmasıyla birlikte ortalık karıştı.

Dernek binasına rastgele ateş açtı

Yanındaki silahı eline alan saldırgan Yavuz Araz ve iki abisini yaraladıktan sonra yaklaşık 25 kişinin olduğu dernek binasına rastgele ateş etmeye başladı.

Saldırıda 6 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Saldırganlardan biri 17 yaşında

Birisi 17 yaşında olan 3 saldırgan olayın hemen ardından hafif ticari araçla kaçtı. İddiaya göre hafif ticari aracı biraz ileride durduran 3 kişi aracın lastiklerine ateş ettikten sonra başka bir araca binip kaçtı. Saldırganların kaçış anları güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Arnavutköy'deki mahalle derneğine silahlı saldırı VİDEO

“Silahını çekip içeri doğru gelişi güzel sıkmaya başladı”

Saldırıda ilk yaralananlardan olan Yavuz Araz, şu ifadeleri kullandı:

“Ortada hiçbir şey yokken bir araba geldi, 3 kişi araçtan inip içeri girdiler. Serhat denen kişi içeride iki kişiye tokat atıp dışarı çıktı. Tekrar içeri girmeye çalışırken ben de kapıya geçip ayıp oluyor dedim. O anda bana kafa attı daha sonra ortalık bir anda karıştı. Silahını çekip içeri doğru gelişi güzel sıkmaya başladı.

“Şuursuzca saldırdılar”

Genç bir çocuk diğer kapıdan içeri girmeye çalışırken onu engellediğim için Serhat gelip beni ayağımdan vurdu, abime sıktı daha sonra da diğer abime ateş etti. Tekrar içeri doğru rastgele ateş ettiği anda 2-3 kişi daha yaralandı. O anda içeride 25 kişi vardı. Şuursuzca saldırdılar. Karşı tarafı hiç tanımıyorum, muhabbetim dahi yok. Neden olduğunu anlamadım.”

“Hepimizi rastgele taradılar”

Vücuduna isabet eden kurşunlarla yaşamaya devam eden Vedat Araz da yaşadığı şoku anlattı. Silahla yaralandığı bir saat sonra öğrendiğini ifade eden Vedat Araz, “Neye uğradığımızı anlamadık. Burada hepimizi rastgele taradılar. Tabiri caizse can pazarı yaşandı. Kolumdan ve kasığımdan yaralandım. Riskli olduğu için kurşunlar hala çıkarılamadı. Sürekli kontrol altında olacağım. Biz bu kişiden şikayetçiyiz, toplum için tehlikeli bir kişi olduğunu düşünüyorum.

Arnavutköy'deki mahalle derneğine silahlı saldırı

“Kendimin kurşunlandığını bile 1 saat sonra hastanede öğrendim”

25 kişiyi resmen kontrolsüz bir şekilde taradı. Ben şoka girdim; bir tarafta amcam yaralı, bir tarafta babam yaralı. Ben kendimin kurşunlandığını bile 1 saat sonra hastanede öğrendim. Doktor bana söyledi.” dedi.

Kaçan 3 kişiden biri polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Diğer 2 kişinin yakalanmasına yönelik çalışma devam ediyor.

Arnavutköy'deki mahalle derneğine silahlı saldırı

Arnavutköy'deki mahalle derneğine silahlı saldırı

Arnavutköy'deki mahalle derneğine silahlı saldırı

Arnavutköy'deki mahalle derneğine silahlı saldırı