Antalya'da şans eseri hayatta kaldı ama evi kül oldu
DHA

Antalya'nın Kumluca ilçesinde, bir evde yangın meydana geldi.

18 Temmuz'da Yenikışla Mahallesi'nde çıkan yangında, 67 yaşındaki Cennet Yıldırım'ın oturduğu ev kullanılamaz hale geldi.

Şeker, böbrek hastalığı ve romatizmadan dolayı yürümekte güçlük çeken, koltuk değnekleriyle yürüyebilen Cennet Yıldırım, yangın sırasında yeğenlerinin yanında olduğu için alevlerin arasında kalmaktan kurtuldu.

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYOR

Şans eseri canını kurtaran ancak evinden olan Cennet Yıldırım, yetkililerden evinin yapılması için yardım istedi.

"ÇOK ÜZGÜNÜM"

Cennet Yıldırım, "Salur'da yeğenlerimin yanında dururken evimin yandığı haberini aldım. Çok üzüldüm. Hastalığım arttı. Yeğenlerim bana hemen söylemedi. Benden evimin yandığını sakladılar. Geldikten uzun süre sonra yeğenim Ali,  'Üzülme teyze ev yandı, biz onun için Yenikışla'ya gittik' dedi. Ben evimin eski yerine yapılmasını istiyorum. Ayaklarımda romatizma var. Böbreğimin birisi bitik diyorlar. Bir de şeker hastalığım var. Romatizma haplarını kestirdiler. 'Kullanma' dediler. Hiç yürüyemez oldum. Asalarla yürümeye başladım." dedi.

"EVDE OLSAYDIM YANARDIM"

Evinin yandığına çok üzüldüğünü anlatan Cennet Yıldırım, "Kardeşimin çocuklarının yanında duruyorum. Kalacak evim yok. Yeğenlerimin evi de çok sağlıklı değil. Ben yardım edilip evimin yapılmasını istiyorum. Eşim öldü. Çocuğum yok. Kolumdan tutacak kimsem yok. Yapmaya da imkanım yok. Açıkta kaldım. Geri dönecek evim yok. Yardım edin. Evimi yaptırıverin. Kendim evde olsaydım yanardım. Ayaklarımdan rahatsızım. Yürüyemiyordum. Kaçamazdım. Daha da eşyam kaldı diye yanan evimin içine atardım kendimi. İyi ki de evde olmadım. Yeğenlerimin yanına 'beni tedaviye götürün' diye gelmiştim. Evime dönmeden evim yandı." diye konuştu.

"BURADA OLSAYDI KAÇAMAZDI

Cennet Yıldırım'ın 55 yaşındaki yeğeni Mehmet Uysal da "Halam yangın esnasında evde olsaydı kaçamazdı zaten, yanardı. Hastaneye gelip gittiğinden Salur Mahallesi'ne indirmiştik. Yeğenlerinin yanına götürmüştük. Evin etrafında dökme suyla büyüttüğümüz tüm ağaçlar yandı. Yanan evden sadece 'Bozca' adlı köpeğimiz kaldı." dedi.

Evi yanan Cennet Yıldırım'ın köpeğinin ise evin etrafından ayrılmadığı görüldü.

Tesadüfen yanmaktan kurtuldu, evsiz kaldı -1

Tesadüfen yanmaktan kurtuldu, evsiz kaldı -2

Tesadüfen yanmaktan kurtuldu, evsiz kaldı -3

Tesadüfen yanmaktan kurtuldu, evsiz kaldı -4

Tesadüfen yanmaktan kurtuldu, evsiz kaldı -5

Tesadüfen yanmaktan kurtuldu, evsiz kaldı -6

Tesadüfen yanmaktan kurtuldu, evsiz kaldı -7

Tesadüfen yanmaktan kurtuldu, evsiz kaldı -8

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)