Antalya’da ölü bulunan adamın raporu çıktı: Başı ezilerek öldürüldü

Geçen yıl 12 Aralık’ta Antalya'nın Kepez ilçesi Aktoprak Mahallesi'ndeki ormanda gezintiye çıkan çocuklar, yol kenarında hareketsiz yatan birini görünce polise haber verdi.

İhbarla gelen ekipler, 30-35 yaşlarında bir erkeğin cesedi ile karşılaştı.

Kimliği belirlendi

Cesedin üzerinden kimlik çıkmadı.

İlk incelemede başına taşla vurulan kişinin, 3 çocuk babası İbrahim Deniz olduğu belirlendi.

Polisin olay ile ilgili gözaltına aldığı Nurmehmet Halifeoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Öldürmeden okey oynadı

Hazırlanan iddianamede Nurmehmet Halifeoğlu'nun, ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istendi.

İddianamede; cinayetten önce ikilinin birlikte Döşemealtı ilçesine gittiği, yemek yedikleri ve sanığa ait inşaatta okey oynadıkları belirtildi.

Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen ay ilk kez hakim karşısına çıkan Halifeoğlu, cinayet ile ilgisi olmadığını iddia etti.

Antalya’da ölü bulunan adamın raporu çıktı: Başı ezilerek öldürüldü

‘Kafaya sert cisimle vuruldu’

Mahkeme, ayrıca Adli Tıp 1. İhtisas Dairesi'nden İbrahim Deniz'in ölüm nedeninin tespiti için rapor istedi.

Raporda, İbrahim Deniz'in ölüm nedeninin 'düşme sonucu kafasının taş ve kayalara çarpması ile mümkün olamayacağı, kafaya sert/künt bir cismin direkt vurulması ile oluşacak nitelikte olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur' denildi.

“Kurgudan öte gidemeyen beyanlar…”

Raporun ardından DHA'ya konuşan İbrahim Deniz'in ailesinin avukatı Coşkun Demir, “Nurmehmet Halifeoğlu tarafından gerçekleştirildiği şüpheye mahal kalmayacak şekilde tespit edilmiştir. Bu rapor vesilesiyle sanığın verdiği çelişkili savunmaların tümünün suçtan kurtulmaya yönelik, kurgudan öte gidemeyen beyanlar olduğu açıkça ortaya konulmuştur.

Borçları için katletti

Yine bu raporla beraber en başından iddia ettiğimiz gibi müvekkilden aldığı borçları ödememiş olan sanığın, müvekkile vermiş olduğu senedi ya da senetleri müvekkilden zorla almak niyetinde olduğu ve bunun neticesinde cinayet fiilini gerçekleştirdiği de kanaatimizce her türlü şüpheden uzak bir şekilde tespit edilmiştir.

Antalya’da ölü bulunan adamın raporu çıktı: Başı ezilerek öldürüldü

‘Cinayeti müvekkilin başını ezecek şekilde işlemiş…’

Davaya konu olayda sanık, müvekkilden aldığı borçları ödememek adına cinayeti müvekkilin başını ezecek şekilde işlemiş, sonrasında müteveffanın telefon ve cüzdanını alarak olay yerini terk etmiştir.

Bununla da kalmayan sanık müvekkilin zor kullanmak suretiyle almış olduğu telefonuyla, sanki kendisiyle mesajlaşıyormuş izlenimi oluşturmak ve suçtan kurtulmak amacıyla mesajlaşmıştır.

‘Planlı, tasarlanmış cinayet’

Bütün bu anlatımlarımız davaya konu cinayetin planlanıp, tasarlanıp, borç aldığı müteveffaya verdiği senetleri alabilmek amacıyla işlendiğini kanıtlamaktadır.”