Antalya'da ölen köpeğinin mezarına 'maganda kurbanı' yazdı
DHA

Kumluca- Antalya D-400 karayolunda duble yol yapım çalışması yapan firmanın şantiyesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Cemal Kaya, geçen yıl yavruyken bir köpek alıp beslemeye başladı.

Kaya'nın bakımını yaparak 'Marko' adını verdiği köpeği, 22 Mayıs akşamı karayolunda bir aracın çarpması sonucu öldü.

Kazayı haber alan Cemal Kaya, büyük üzüntü yaşadı.

MEZAR TAŞINA 'MAGANDA KURBANI' YAZDI

Köpeği için kazanın olduğu yere mezar yapan Cemal Kaya, üzerine de Marko’nun fotoğrafının yanı sıra doğum ve ölüm tarihlerini yazdı. Kaya, mezar taşına köpeğinin ölüm nedenini 'Maganda kurbanı', altına da 'Işıklar içinde uyu Markocuğum' yazdı.

Aracın çarptığı köpeği için mezar yaptı, ölüm nedeni 'Maganda kurbanı' diye yazdı -1

"İNANMADIM, KOŞARAK GELDİM"

Cemal Kaya, "Bir yıldır ben büyüttüm. Ben bununla bütünleşmiştim, benim en sadık dostumdu. Kader arkadaşım gibiydi. Nereye gitsem peşimden geliyordu. Benimle konuşuyordu. Bütün duygularımı onun üzerine yoğunlaştırmıştım, ölünce çok üzüldüm tabii. 22 Mayıs akşamı telefon geldi, 'Marko'ya araba çarptı' dediler. Önce inanmadım. Koşarak, geldim, 'İnşallah arkadaşlar şaka yapıyor' diye düşünmüştüm. Ama geldiğimde Marko ölmüştü, çok çok üzüldüm. Marko şantiyenin de maskotuydu. Nereye gitsem beni bekliyordu, gözümün içine bakıyordu, benimle resmen diyaloğa geçiyordu, o kadar seviyordum." dedi.

Aracın çarptığı köpeği için mezar yaptı, ölüm nedeni 'Maganda kurbanı' diye yazdı -2

"O ÜZÜLÜNCE BİZ DE ÇOK ÜZÜLDÜK"

Cemal Kaya'nın mesai arkadaşı Mehmet Baki (26) de şöyle konuştu:

"Cemal Ağabey aşırı güleç bir insan. Sürekli bizi güler yüzle karşılıyor. Biz onun güler yüzüne alışığız. Bir gün içeri girerken, Cemal Ağabeyin suratının asık olduğunu gördüm. Aracımla tekrar geri geri geldim. 'Cemal Ağabey ne oldu' dedim. Bana 'oğlum öldü' dedi. 'Ağabey senin oğlun nasıl ölür. Biz burada çalışıyoruz. Bizim neden haberimiz yok' dedim. 'Öldü, araba vurdu Marko'ya' deyince olay çözüldü. Marko küçüklükten beri kendi köpeği. Evladı kadar çok sevdiği için 'çocuğum' dedi. Hepimiz çok üzüldük."


Aracın çarptığı köpeği için mezar yaptı, ölüm nedeni 'Maganda kurbanı' diye yazdı -3

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)