Antalya'da öğrenciye disiplin cezası veren öğretmene saldırı
DHA

28 Ekim günü Antalya'nın Kepez ilçesindeki Çağlayan Anadolu Lisesi'nde kurul tarafından uzaklaştırma cezası verilen öğrencinin velisi A.Ş., kararın bildirilmesi için okula çağrıldı.

Veli, müdür yardımcısı Esat Öcek'in odasına girdi.

Burada veli, Esat Öcek'e hakaret edip, küfretti, ardından saldırmaya çalıştı.

VELİ, İFADESİ ALINMAK ÜZERE POLİS MERKEZİNE GÖTÜRÜLDÜ

Veliyi, araya giren öğretmenler engelledi. Öcek, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu bildirdi. Öcek'in şikayetçi olduğu A.Ş., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Disiplin cezası alan öğrencinin velisinden öğretmene saldırı iddiası -2

ŞİDDETLE İLGİLİ KANUNİ DÜZENLEME TALEBİ

Eğitim İş Sendikası Antalya Şubesi üyeleri, bugün okul önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, şiddet olayları ile ilgili gerekli kanuni düzenlemenin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi. Acar, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şiddet her yerde. Hastanede, sağlık merkezlerinde sağlık çalışanları, evlerde, yurtlarda çocuklar, sokakta, evde, ulaşım araçlarında kadınlar, okullarda da öğretmen ve diğer eğitim çalışanları şiddete uğruyor. Bugün burada toplanmamızın nedeni de yine bir eğitim emekçimizin sırf işini yaptı diye uğradığı sözlü ve fiziki şiddettir. Çağlayan Anadolu Lisesi'nde görev yapan bu idareci arkadaşımız, bir kurulca verilen kararı öğrenci velisine duyururken sözlü ve fiziki şiddete maruz kalmış ve araya giren kişiler tarafından çok daha vahim bir tablodan kurtulmuştur."

"BUGÜN ÖNLENMEYEN ŞİDDET BÜYÜR"

Öğretmenler olarak tek dertlerinin öğrencilerinin iyi bir eğitim almaları olduğunu söyleyen Acar, “Okullardaki çocukları kendi çocuklarımız gibi görür ve işimizi öyle yaparız. Ancak bütün bunlara karşın gördüğümüz muamele bazen şiddet oluyor. Buradan tüm yetkililere, bizi yönetenlere sesleniyoruz. Bir an önce gerekli kanuni düzenlemeleri yapın ve kimse şiddete uğramasın. Şiddeti uygulayanlar ellerini, kollarını sallayarak ortalıkta dolaşmasın. Bugün önlenmeyen bir şiddet, aynı bir kar topu gibi yarın kat kat artarak karşımıza çıkacaktır." dedi.

"BİZ ÖĞRENCİLERİN GELECEĞİ İÇİN BURADAYIZ"

Disiplin cezasını bildirmek için veliyi okula çağırdıklarını söyleyen Esat Öcek ise, “Veli okula geldiğinde bana hakaret ve tehditler etmeye başladı. Yetmedi, küfredip bana saldırmaya kalktı. Diğer öğretmen arkadaşlarım araya girip saldırıyı önlediler. Bizler kendisi hakkında şikayetçi olduk. Bu konunun sonuna kadar arkasındayız. Biz çocuklar için, öğrencilerin geleceği için buradayız. Biz elimizden geleni yapıyoruz. En kısa zamanda bu konuyla ilgili yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Disiplin cezası alan öğrencinin velisinden öğretmene saldırı iddiası -1

Disiplin cezası alan öğrencinin velisinden öğretmene saldırı iddiası -3

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)