Antalya’da Mervenur’u katleden caninin cezası belli oldu

Antalya’da arkadaşıyla buluşacağını söyleyen 1 çocuk annesi Mervenur Polat, 19 Ekim 2020 günü evden ayrıldı, bir daha da geri dönmedi.

O dönem 20 yaşında olan Mervenur için hemen arama çalışması başlatılırken, polis 7 Mart 2021'de Cüneyt Akyol'u gözaltına aldı.

Folyoya sarılı cansız bedeni bulundu

Dinleme ve takip sonucu yakalanan Akyol, sorgusunda Polat'ın cesedinin yerini söyledi.

Akyol'un yer göstermesiyle Muratpaşa ilçesinde kendi ailesinin oturduğu apartmanın çatı katında Polat'ın folyoya sarılı cansız bedeni bulundu.

Polat'ın cesedi, Antalya Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Antalya’da Mervenur’u katleden caninin cezası belli oldu

Nasıl öldürdüğünü anlattı

Cüneyt Akyol, ifadesinde Mervenur Polat'ı nasıl öldürdüğünü anlattı.

Katil Akyol, “Mervenur'a 'Gökhan seninle ilişkiye girmek istiyor' dedim. Mervenur üzerindeki kıyafetleri çıkarttı. Ben de alt katta duran Gökhan'a 'Hadi gel; Merve, seni bekliyor' diye seslendim. Gökhan'dan cevap alamadım. Gökhan gitmişti. Gökhan gelmeyince Mervenur, beni aşağılamaya başladı. Bir anda kendimi kaybederek sepet ucuna bağlı çamaşır ipini Mervenur'un boynuna doladım ve üzerine basarak boğarak öldürdüm sonra da Mervenur'un cesedini önce mutfak lavabosunun altına koydum. Ardından evde bulunan çarşaf, bezler, çuval, halı ve naylon streçle sardım.” dedi.

Kardeşi, dövmesinden teşhis etti

Mervenur Polat'ın çürüyen cesedini ise erkek kardeşi, parmağındaki kurdele ile kolunun iç kısmında adının yazılı olduğu, çürüme nedeniyle 'Merve'si silinmiş sadece 'Nur'u kalan dövmeden teşhis etti.

Polis olayla ilgili Ferdi T., Halil İbrahim Ş., Aziz Kaya, Gökhan Hamurcu, Süleyman Gülten ve Z.U.'yu gözaltına aldı.

Antalya’da Mervenur’u katleden caninin cezası belli oldu

7 şüpheli yakalandı

Cüneyt Akyol ile diğer 6 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden Z.U. ve Süleyman Gülten, savcılıktan serbest kalırken, diğer 5 şüpheli tutuklandı.

Gökhan Hamurcu, Halil İbrahim Ş. ile Ferdi T. de daha sonra itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Sanıklar hakim karşısında

Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Cüneyt Akyol ve Aziz Kaya, cezaevinden SEGBİS ile katıldı.

Tutuksuz sanık Süleyman Gülten ile şikayetçiler ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Mütalaaya karşı savunma yapan Süleyman Gülten, beraatini talep etti.

Antalya’da Mervenur’u katleden caninin cezası belli oldu

Ailesinden özür diledi

Sanık Aziz Kaya, suçsuz olduğunu ileri sürerek, “Tek suçum, yanlış yerde yanlış zamanda bulunmak." dedi.

Sanık Cüneyt Akyol ise “Tasarlayarak öldürmedim. Cinsel saldırıda bulunmadım. Uyuşturucu madde kullandığım için o an öyle gelişti. Ailesinden tekrar tekrar özür dilerim.” diye konuştu.

Mervenur Polat'ın annesi Güler Polat da sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini söyledi.

Davada karar verildi

Sanık ve taraf avukatlarının savunmalarından sonra duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti, kararı açıkladı.

DHA'nın haberine göre sanık Cüneyt Akyol'a 'canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'cinsel saldırı' ile 'uyuşturucu ticareti' suçlarından toplam 17 yıl ceza verildi.

Tutuklu sanık Aziz Kaya'ya 'uyuşturucu ticareti'nden 10 yıl, tutuksuz sanık Süleyman Gülten'e 'delilleri karartma' suçundan 4 yıl hapis cezası verildi.

Diğer sanıklar ise beraat etti.

Antalya’da Mervenur’u katleden caninin cezası belli oldu

“Biraz içim hafifledi”

Duruşma sonrası Mervenur Polat'ın ailesi ve avukatı açıklamalarda bulundu.

Anne Güler Polat, gözyaşlarıyla “Biraz içim hafifledi. Henüz ciğerim yanıyor. Benim küçücük torunumu öksüz bıraktılar. İçimin ateşi sönmedi ama biraz hafifledi. Yavrumu elimden aldılar. Ben elimi bile kaldırmamıştım. Hayatını elinden aldılar. Ciğerimi kopardılar. Benden kötü olsunlar. Hep adalete güvendim, güveniyorum. Kararı veren herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.

Baba Atilla Polat ise “Sonuca sevinçliyim ama geride bir yavru bıraktı. Eşime 'anne' diyor. Torunum annesinin öldüğünü de biliyor. Adalet yerini buldu. Biraz olsun rahatladım.” dedi.

Antalya’da Mervenur’u katleden caninin cezası belli oldu

Oğluna psikologlar eşliğinde öldüğü söylendi

Mervenur Polat'ın avukatı Buğra Kağan Oğuz, “Mervenur Polat çok genç yaşında katledildi. Konunun en büyük dramı ise 8 yaşındaki evladı. Mervenur'un annesi ve babası torunlarına bakıyor. Oğlu 1 yıl boyunca annesinin öldüğünü bilmiyordu, söyleyememiştik. En son psikologlar huzurunda söyledik.” dedi.

İndirim uygulanmadı

Bu süreçte gerek cinayet büro amirliği gerek adli makamların çok çaba sarf ettiğini vurgulayan Oğuz, “1,5 yıldır davamız sürüyordu. Davada yargılanan 6 sanık vardı. Bunların başkahramanları ceza aldı. Ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı. Bu anlamda hiçbir indirim yapılmaması, bizim için sevindirici bir haber oldu. Diğer 3 sanık beraat etti. Bunun için üst yargı yollarına başvuracağız. Şu an için herkesten Allah razı olsun diyoruz. Mahkeme heyeti içimizi serinletecek karar verdi.” diye konuştu.