KPSS'yi saniyelerle kaçırdılar

Yurt genelinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) bugün yaptığı KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu, saat 10.15'te başladı.

Sınavın yapıldığı binalara saat 10.00'dan sonra adaylar alınmadı.

Akdeniz Üniversitesi'nde de adaylar ile yakınları yoğunluk oluşturdu.

Kalabalık nedeniyle araç girişlerinde uzun kuyruklar meydana geldi.

Koşarak sınav binasına giriş yaptılar

AÜ Eğitim Fakültesi'nde de adaylar, kimlik kontrollerinin ardından tek tek sınıflara alındı.

Kapıların kapanmasına 5 dakika kala adaylar, koşarak sınav binasına giriş yaptı.

Saat 10.00'da kapıların kapanmasından saniyeler sonra bir aday, sınav binasına koşarak geldi. Fakat sınav yetkilileri kapıyı açmadı.

Geç kalan kadının içeri alınmasını rica etti, olumsuz yanıt alınca sinirlendi

Üzgün olduğu görülen kadın aday bina önünden ayrılırken, bahçede bekleyen bir kişi adayın içeri alınmasını rica etti. Yetkililerden olumsuz yanıt alan kişi, daha sonra duruma tepki gösterdi.

DHA'nın aktardığına göre sınavın başlamasının ardından adaylar içeride ter dökerken, dışarıda bekleyen aileler ise gölgelik alanlarda dua okuyarak, yakınlarını bekledi.

KPSS'yi saniyelerle kaçırdılar VİDEO

Şanlıurfa'da da durum aynı

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Şanlıurfa’da de adaylar, sabah erken saatlerde sınava girecekleri merkezlere akın etti.

Sınava saat 10.00’dan sonra gelenler ise alınmadı. Sınava alınmayan adaylar, dakikalarca kapıda bekleyip görevlileri ikna etmeye çalıştı.

Sınava giremeyen adaylar umutlarını önümüzdeki yıla bırakırken, dışarıda bekleyen aileler ise dua edip Kur'an-ı Kerim okudu.

KPSS'yi saniyelerle kaçırdılar

"Sınav giriş belgemi unuttuğum için geri çıktım, belgemi alıp geldim"

Öte yandan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi’nde ise sınava girecek olan bir aday ise geç kaldığı için sınav salonuna alınmadı.

10.03'te fakülte kapısına gelen genç kadın, görevlilere dakikalarca dil döktü. Fakülte kapısını zorla açmaya çalışan, cama vurarak içeridekilere seslenen aday, tüm çabalarına rağmen sınav salonuna alınmadı.

Genç aday, “Ben önceden girmiştim. Sınav giriş belgemi unuttuğum için geri çıktım. Belgemi alıp geldim” diyerek dakikalarca içeri girmek için çaba gösterdi. Salona alınmayan aday, sınava giriş belgesini buruşturarak kapıdan geri döndü.

KPSS'yi saniyelerle kaçırdılar

KPSS'yi saniyelerle kaçırdılar

KPSS'yi saniyelerle kaçırdılar

KPSS'yi saniyelerle kaçırdılar

KPSS'yi saniyelerle kaçırdılar

KPSS'yi saniyelerle kaçırdılar