Antalya'da kediye seslenme tartışması: Arkadaşını katletti

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, 7 Şubat günü arkadaş cinayeti yaşandı.

Liman Mahallesi Akdeniz Bulvarı'nda, arkadaş grupları ile alkol alan Orhan Tayoğlu (58) ile Erhan Yazıcı (41) arasında tartışma çıktı. Diğer kişilerin araya girmesi ile tartışma son buldu.

Yarım saat sonra bıçakla Tayoğlu'nun yanına gelen Yazıcı, kendini savunmak isteyen Tayoğlu'nu elinden bıçakladı.

Vurulan şahıs kurtarılamadı

Daha sonra otomobilindeki pompalı tüfeği alan Orhan Tayoğlu, Erhan Yazıcı'ya ateş etti. Hastaneye kaldırılan Erhan Yazıcı, 13 gün sonra 20 Şubat'ta hayatını kaybetti.

Saldırgan hakkında ömür boyu hapis istemi

Orhan Tayoğlu ise gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Orhan Tayoğlu hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede, sanık Tayoğlu'nun 2 arkadaşıyla birlikte Konyaaltı sahilindeki iş yeri önünde alkol aldığı, Erhan Yazıcı ve arkadaşının da buraya yakın bir yerde içki içtiği belirtildi.

Antalya'da kediye seslenme tartışması: Arkadaşını katletti

Kediye "Gel oğlum buraya" dedi, ortalık karıştı

Erhan Yazıcı'nın bir ara tuvalete gitmek için arkadaşının yanından ayrıldığı, tuvalete giden yol üzerinde Orhan Tayoğlu ve arkadaşını görüp, yanlarında bir süre oyalandığı aktarıldı.

Üzerine alınan arkadaşı bıçakla saldırdı

Bu sırada sanık Tayoğlu'nun, yakınlarda gördüğü kediye "Gel oğlum buraya" diye seslendiği, Yazıcı'nın ise kendisine seslendiğini zannederek Tayoğlu'na "Sen bana oğlum diyemezsin." diyerek karşılık verdiği ve ikili arasında tartışma çıktığı belirtildi. Tanıkların araya girmesiyle birlikte ikili arasındaki tartışmanın yatıştığı, Erhan Yazıcı'nın arkadaşının yanına döndüğü belirtildi.

Yazıcı'nın, 30 dakika sonra bıçak alarak Tayoğlu ve arkadaşlarının yanına gittiği kaydedildi. Yazıcı'nın "Bana oğlum diyemezsin." diyerek bıçağı doğrudan Tayoğlu'na salladığı belirtilen iddianamede, Tayoğlu'nun bıçağı tutmasıyla sol elinin üçüncü parmağından yaralandığı kaydedildi.

Antalya'da kediye seslenme tartışması: Arkadaşını katletti

Bıçaklanan şahıs tüfekle ateş etti

Bıçaklanan Orhan Tayoğlu'nun, yakınlardaki otomobiline giderek kendisine ait tüfeği aldığı, önce havaya tek el ateş ettiği ardından 1-2 metre mesafeden Yazıcı'yı hedef alarak ateş ettiği belirtildi.

Erhan Yazıcı'nın yaralandığını gören Orhan Tayoğlu'nun, elindeki tüfeği yere bırakarak yaraya tampon yaptığı, ambulansla hastaneye kaldırılan Yazıcı'nın 13 gün sonra yaşamını yitirdiği belirtildi.

Katilin yargılaması başlayacak

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Orhan Tayoğlu'nun yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.