Antalya'da aldığı sıfır model aracı hayatını kabusa çevirdi

Antalya’da yaşayan Mustafa Aydemir, 7 Şubat 2017 tarihinde 136 bin TL’ye sıfır model lüks model bir otomobil satın aldı. İddiaya göre, araç alındıktan 3 ay sonra 5 bin kilometrede yağ ikaz lambası yanmaya başladı.

İkaz üzerine aracı aldığı servise götüren Aydemir, araca yağ eklemesi yapıldıktan sonra 'olumsuzluk yok' yanıtı alarak yoluna devam etti.

Aracı sık sık arıza çıkardı

Bunun üzerine aracına binmeye devam eden Aydemir, 10 bin ve 43 bin kilometrede de aynı sorun ile karşılaştı.

Aldığı sıfır araçla adeta hayatının kabusunu yaşayan adam, tekrar servise giderek aracının yenilenmesini istedi.

Yetkili servise dava açtı

Servis yetkilileri ise sorunun aracın yeni olduğu gerekçesi ile meydana geldiğini ve ilerleyen süreçlerde ortadan kalkacağını belirterek, Aydemir’in isteğini geri çevirdi. Aydemir ise olayı mahkemeye taşıdı.

Dava sürecinde mahkeme Aydemir’i halkı bularak, aracın yenisi ile değiştirilmesi yönünde karar verdi. Servis yetkililerinin itirazı üzerine dava istinaf mahkemesinden dönerek Yargıtay’a taşındı.

Antalya'da aldığı sıfır model aracı hayatını kabusa çevirdi VİDEO


Antalya'da aldığı sıfır model aracı hayatını kabusa çevirdi

"Markanın ayıplı malıdır, 5 yıldır yakmakta" yazdı

5 yıldır davanın sonuçlanmasını bekleyen Aydemir, aracı iş yerinin önüne çekerek, üzerine de "Markanın ayıplı malıdır, 5 yıldır yatmakta" yazdı. Güneş altında kalan aracın kaplaması da kalkmaya başladı.

"Sorunun normal olduğunu söyleyip, değiştirmemek için ellerinden geleni yaptılar"

Yaşadıklarını anlatan Aydemir, "2017 yılında aracı aldım. Aldıktan sonra 5 bin kilometrede yağ lambası yandı. Servisine geri götürdüm. Aracın motorunun sıfır olmasından ötürü durumun normal olduğunu söylediler. Ben de normal olmadığını bilerek tekrar aracıma binerek ayrıldım. 10 bin kilometrede yine yandı. Ben tekrar servise gittim. Bu sefer de turbo arızası olabilir, 15 bin bakımında turbosuna bakalım dediler. Daha sonra da bu tür modellerin yağ eksiltmesinin normal olduğunu belirterek, sorun olmadığı söylendi. Ben de aracın sıkıntı çıkaracağını belirterek değiştirilmesini istedim. Değiştirmemek için ellerinden geleni yaptılar. Ben her gittiğimde 200 TL parasını verdim, iş emlağı açtırdım. Sonra 43 binde araç yolda kaldı. Motor arıza verdi, yağ lambası da yanmadı. Motorda 2 litre yağ kalmış. Ben tekrar aracın değiştirilmesi için rica ettim. Aradaki farkı vermeyi de teklif ettim." dedi.

Antalya'da aldığı sıfır model aracı hayatını kabusa çevirdi

"Benim bu yaşadıklarımı normal bir vatandaş yaşasa ben inanmazdım"

Kendisine yardımcı olmadıklarını belirten Aydemir, "Ben de sonuç olarak dava açtım. Davayı kazandım. İstinafta geri çevrilerek Yargıtay’a gönderildi. Bekliyor. 5 yıldır araç bu şekilde yatıyor. Bu milli bir servettir. Normal bir vatandaş olarak 5 yıldır benim geçimimin sadece bu araç olduğunu düşünün. Ne kadar yatacağı da belirsiz. Alırken hayallerim yüksekti ama çok hayal kırıklığı yaşadım. Benim bu yaşadıklarımı normal bir vatandaş yaşasa ben inanmazdım. Yaşanmaması gereken her şeyi yaşadım. Yüzlerce araç aldım ama sadece bunda sıkıntı yaşadım. İlk aldığımda ben zaten araçta ses hissettim. Motor düşecek gibi ses geldi. Bunların böyle olduğunu söylediler. Ben satışı almıştım. Akla gelmeyecek sıkıntılar yaşadım." dedi.

"Her gelene bir şeyler anlatmamak için yazdım"

2017 yılında aracı 136 bin TL'ye aldığını anlatan Aydemir, "Şu anda değeri yaklaşık 1.5 milyon civarındadır. Ben mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Ben sanayiye gidecek olsam sıfır değil ikinci el alırdım. Bir araç 5 yıl yatar mı? 5 yıl mağdur edilir mi? Ben bu yazıyı da, insanlar durmadan bana gelerek bu aracın neden yattığını söylüyorlar, her gelene bir şey anlatmamak için yazdım. Her gelene anlatmak zorunda kalıyorum." diye konuştu.

Antalya'da aldığı sıfır model aracı hayatını kabusa çevirdi

Antalya'da aldığı sıfır model aracı hayatını kabusa çevirdi