Ankara'da iki kız çocuğuna tacizi engellemeye çalışırken öldürüldü
İHA

Ankara'nın Yenimahalle İlçesinde Batıkent'te bir AVM önünde meydana gelen olayda, bir grubun sözlü ve fiziksel tacizine uğrayan yaşları 18 yaşından küçük iki kız çocuğu, olay yerinden geçmekte olan Haydarcan Kılıçdoğan'dan yardım istedi.

Kılıçdoğan ile uyardığı grup içeresinde bulunan Y.S ve M.T arasında tartışma yaşandı.

TACİZCİ MAGANDALARIN BIÇAKLI SALDIRISINA UĞRADI

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu zanlılar, Kılıçdoğan'ı bıçakla yaraladı.

Saldırganlar bekçiler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yaralı genç ise ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

KURTARILAMADI

Yenimahalle Eğitim Ve Araştırma Hastahanesi'ne sevk edilen Kılıçdoğan, hayatını kaybetti.

Gözaltına alınan zanlılar, polis sorgusunun ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Ankara'da tacizi engellemek isterken canından olan Kılıçdoğan’ın akrabası: Daha hayatının baharındaydı VİDEO

Ankara'da iki kız çocuğuna tacizi engellemeye çalışırken öldürüldü

"DAHA HAYATININ BAHARINDAYDI"

Haydarcan’ın akrabası, olayla ilgili; “İki tane 14 yaşında genç kız, bizim kardeşimizi öldüren insanlar tarafından taciz edilmiş. Çocuklar yardım istemiş. Haydarcan ise sadece gençler ne oluyor? diye çok basit bir soru sormuş. Sonrasında da saldırı olmuş. Sonuç meydanda. Haydarcan dün saat altıda vefat etti. Kızların aileleri de bu konuda Haydarcan’ın ailesine destek vereceklerini ve çocuklarını koruma amaçlı can verdiği noktasında duyarlılar. Dolayısıyla onlar da her konuda yardımcı olacaklarını söylediler. Evladımızı kaybettik. 29 yaşındaydı. Daha hayatının baharındaydı. Daha deneyimleyeceği, yaşayacağı çok güzel günleri olacaktı” dedi.

"YERE YATIRIP 6-7 KEZ BIÇAKLADILAR"

Vefat eden Haydarcan'ın babasının çocukluk arkadaşı olan Servet Uzun ise; “Gençler de kaybettiğimiz Haydarcan’dan yardım istiyor. Haydarcan da gençlere dönüp, ‘Mümkünse daha sakin olalım’ diyor. Ama gençlerin de oradaki iki çocuğun da şiddetli bir şekilde Haydarcan’ı yere yatırıp arkasından da 6-7 kere bıçakladığını ve hayatını kaybettiğini biliyoruz”

Ankara'da iki kız çocuğuna tacizi engellemeye çalışırken öldürüldü

"BU HINÇ NE ARA OLDU"

“Oldukça da yardımsever birisiydi. Çünkü anneden-babadan yani yetişme tarzı böyle. Çok gençti. Şunu kabul etmek gerekiyor ki insanların kendilerine biçtikleri birtakım roller var. Ancak bu sosyal rollerin dağıtımı sanıldığı gibi eşitlikçi değil. İnsanlar eşitlikçi olmayan sosyal rollerine ulaşmak istiyorlar. Kendilerini ister istemez kanıtlamak istiyorlar. Kendilerine saygı duyulmasını istiyorlar. Saygınlık kurumunun bile kendi içerisinde bir statüye bağlanması hiç de hoş değildir. Şu an yaşanılan sıkıntı Türkiye’de de dünyada da böyledir. Bu olay o iki çocuğun kendinden 10 yaş büyük birisini yere yatırıp öldürmeye varacak biçimde bir hınca neden oluyor. Asıl tartışılması gereken şey bu. Bu hınç ne ara oldu. Çok üzüntülüyüz” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)