Aleyna Çakır'ın son görüntüsü
DHA

Ankara'da Aleyna Çakır adlı genç kadın, ölü bulundu.

Çakır'ın intihar etmiş olabileceği düşünülürken, sosyal medyada yayılan bir görüntü yürekleri sızlattı.

Ümit Can Uygun adlı erkek arkadaşı tarafından şiddet gördüğü öne sürülen Çakır'ın evin ortasında baygın halde olduğu görüldü.

BAYILTANA KADAR DÖVDÜ

Canlı yayın yapan Ümit Can Uygun, Aleyna Çakır'ın bu halini takipçilerine gösterdi. Şiddet görüntüsünü destekleyen bir kaç mesaj da alan Uygun, art arda küfürleri sıraladı, hakaretlerde bulundu.

Aleyna Çakır'ın şiddet gördüğü ortaya çıktı İZLE

'İNTİHAR DEĞİL, CİNAYET'

Görüntüler sosyal medyada infial yarattı. Birçok kullanıcı, Aleyna Çakır'ın intihar etmediğini, bayılana kadar dövüldükten sonra öldürüldüğünü dile getirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün harekete geçmesini isteyen kullanıcılar,  Ümit Can Uygun'a ait fotoğrafları paylaştı.

Aleyna Çakır'ın son görüntüsü

SEVGİLİSİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan sosyal medyada 'Aleyna Çakır' ismini kullanan 21 yaşındaki Sema Esen'in geçen çarşamba günü Keçiören Yükseltepe Mahallesi'ndeki evinde, erkek arkadaşı Ümit Can Uygun tarafından bornoz kuşağı ile tavana asılı halde bulunduğu belirtildi.

Ümit Can Uygun'un haber vermesiyle gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Sema Esen'in hayatını kaybettiği belirlendi. Evde yapılan incelemeden sonra Esen'in cesedi, Ankara Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Adli Tıp Kurumu raporunda, Sema Esen'in bornoz kuşağı ile kendini asarak yaşamına son verdiği ifade edildi.

Olayla ilgili ifadesine başvurulan Ümit Can Uygun da polisteki sorgusunda, Sema'nın bir gün önce kendisine, "Benim yanımda annem yok, babam yok, eve geldiğinde beni bu halde bulamayacaksın." şeklinde mesaj attığını, intihar edeceğini düşünmediğini, sabah evine gittiğinde asılı halde gördüğünü söyledi.

1 AY UZAKLAŞTIRMA TEDBİRİ UYGULANDI

Öte yandan olayın ardından Sema Esen'in, erkek arkadaşı Ümit Can Uygun tarafından dövülerek bayıltıldığına ilişkin ortaya çıkan son videonun 17 Nisan'da çekildiği ortaya çıktı. Ümit Can Uygun hakkında, Sema Esen'e yönelik şiddet eylemi nedeniyle 'konut dokunulmazlığının ihlali', 'kasten yaralama', 'tehdit ve hakaret' suçlarından gözaltına alınarak, işlem yapıldığı öğrenildi.

Ümit Can Uygun'a 6284 sayılı kanun kapsamında 1 ay koruma altına alınan Sema Esen'in yanına aynı süre içinde tehdit ve hakarette bulunmama, konutuna, okuluna, iş yerine yaklaşmama tedbiri uygulandığı belirtildi.

Aleyna Çakır'ın son görüntüsü

Aleyna Çakır'ın son görüntüsü

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)