Afyonkarahisar’da 4 milyon liralık vurgun yapan çeteye operasyon
İHA

Afyonkarahisar’da bir çağrı merkezine ait internet sitesinin kendilerini dolandırdığı ihbarında bulunan vatandaşların şikayetini değerlendirerek harekete geçen jandarma ekipleri, organize suç örgütü üyelerine yönelik ikamet ve iş yeri adreslerine eş zamanlı olarak operasyon düzenledi.

REKLAM VAADİYLE DOLANDIRDILAR

Operasyonda, organize suç örgütü internete üzerinden faaliyet gösteren çağrı merkezi üzerinden; farklı illerdeki işletme sahiplerini ya da sorumlularını cep telefonu üzerinden arayarak arama motoru üzerinden görünürlüklerinin daha üst sıralarda olacağı vaadiyle sözlü reklam anlaşması yaptıkları ortaya çıktı.

Reklam ücretini şahısların GSM faturalarına yansıttıkları, dolandırıldığını anlayan müşterilerin anlaşmanın iptal edilmesini istediğinde zorluk çıkardıkları ve iptal işlemi için ayrıca ücret talep ettikleri tespit edildi.

Afyonkarahisar’da 4 milyon liralık vurgun yapan çeteye operasyon VİDEO

4 MİLYON LİRALIK VURGUN

Ayrıca jandarma ekipleri suçtan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 4 milyon lirayı bulan örgüt liderinin hesaplarına da tedbir koydu.

Afyonkarahisar’da 4 milyon liralık vurgun yapan çeteye operasyon

18 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgisi olduğu belirlenen 18 kişi gözaltına alınırken, düzenlenen operasyonda 35 bilgisayar, 18 cep telefonu, 18 GSM kartı ile delil niteliği taşıyan belgelere el konuldu.

18 şüphelinin jandarmadaki sorgularının ardından adli makamlara sevk edildiği bildirildi.

Çağrı merkezi üzerinden 4 milyon liralık vurgun -1

Çağrı merkezi üzerinden 4 milyon liralık vurgun -2


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)