Adana'da kız isteme kavgası
İHA

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Yunus Emre Mahallesi'nde, 16 yaşındaki komşusu N.M.'ye aşık olan 26 yaşındaki Kadir A., babası Şükrü ve annesi Sıdak A.’ya aileye gidip kızı istemelerini söyledi.

Bunun üzerine anne ve baba N.M.’nin evine giderek, annesi Emine ve babası Mehmet M.’den kızı istedi.

REDDEDİLEN AİLE OLAY ÇIKARDI

Aile ise "kızlarının yaşının küçük olduğunu ve okuduğunu" söyleyerek aileyi reddetti. A. ailesi, “Düğün hemen olmaz, okulunu bitirir öyle evlenirler.” dedi. Ancak M. ailesi bunun uygun olmayacağını söyledi.

A. ailesi ikinci kez reddedilince iki aile arasında tartışma çıktı. Tartışmaya diğer aile bireyleri de karışınca kavga çıktı. Kavga mahalle sakinlerinin araya girmesiyle önlendi.

Adana'da kız isteme kavgası ViDEO

EVİ BASIP KIZI KAÇIRMAYA ÇALIŞTI

Ancak ertesi gün Kadir A., tekrar kızın evine gelerek N.M.’yi zorla almak istedi. Bunun üzerine iki aile arasında silahlı sopalı kavga çıktı. Çıkan kavgada Ayhan Y. (39), Ali Y. (52), Hüsne Y. (73), Mehmet Y. (32), Hasan Ali K. (24), Zübeyde K. (34) ve kızın annesi Emine M. (41) yaralandı.

Ailelerin evlerine koşarak tüfek ve tabanca alıp karşı tarafa ateş etmesi ve bir kadının silahlı şahıslara karşı koymaya çalışması, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Adana'da kız isteme kavgası

4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Olayla ilgili soruşturma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kavgada silah kullandığı öne sürülen Yusuf (33), Hakan (29) ile Ayhan Y'yi (39), karşı gruptan da Hamdullah (32), Kadir (25), Şükrü (47), Mehmet (19) ve Sıdık A. (45) ile Ahmet Ekmen’i (19), adreslerinde yakalayıp gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız 2 tabanca, 2 pompalı tüfek ve 1 kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hamdullah, Mehmet ile Şükrü A. ve Ahmet Ekmen, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana'da kız isteme kavgası

Adana'da kız isteme kavgası

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)