Adana'da 7 aylık bebeğin yanlış ameliyat edildiği iddiası
DHA

Adana'da yaşayan Osman (30) Safiye Gül Cengiz (28) çiftinin, 7 ay önce Ece Liya Cengiz ismini verdikleri bir kız çocukları dünyaya geldi.

Bebek 3. ayına geldiğinde sol göz kapağında arpacığa benzeyen bir şişlik meydana geldi. Bunun üzerine tedirgin olan aile bir göz hastanesine başvurdu.

GÖZÜNDEN AMELİYAT OLAN BEBEĞİN KANAMASI DURMADI

Dr. M.Ç. şalazyon teşhisi koydu ve 7. ayda ameliyat edilmesi gerektiğini söyledi. Aynı göz hastanesinde bebek, M.Ç. isimli doktora 22 Mart günü ameliyat oldu.

Ancak ameliyattan sonra bebeğin gözü şişip morardı ve kanama başladı.Kanama bir türlü durmayınca tekrar aynı doktora giden aile, bu kez hastalığın hemanjiom olacağı söylenerek özel bir hastaneye yönlendirildi.

SEVK EDİLDİĞİ HASTANE, YANLIŞ TEŞHİS KONULDUĞUNU İDDİA ETTİ

Özel hastaneye giden aileye buradaki doktor, rahatsızlığın hemanjiom olduğu yanlış teşhis konulup ameliyat edildiği ve ameliyat sırasında göz kapağındaki damarlara zarar verildiği için kanamanın devam ettiği söylendi.

Bunun üzerine aile, bebeği ameliyat eden doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bebeğin de hala gözü mor ve kanama devam etmesi üzerine ameliyata alındı.

Adana'da 7 aylık bebeğin yanlış ameliyat edildiği iddası VİDEO

"7 AYLIKKEN AMELİYATA ALDILAR"

Anne Safiye Gül Cengiz, bebeğinin gözünde 3 aylıkken şişlik fark ettiğini belirterek, "İlk götürdüğümde küçük bir şişlikti. Bize it dirseği olduğunu söyledi. Ama kistleşmiş hali olan şalazyon tanısını koydu. Küçük olduğu için müdahale edilmeyeceğini, 6. aydan sonra anestezi altında ameliyatla temizleneceğini söyledi. 22 Martta bebeğimi 7 ay 2 günlükken ameliyata aldılar. Çıktığında doktor kisti temizlediğini ama yoğun bir kanama olduğunu söyledi.

Göz kapağından ameliyat olan 7 aylık bebek bu hale geldi -1

"YANLIŞ TEŞHİS KOYUP AMELİYAT ETTİĞİ İÇİN ŞİKAYETÇİ OLDUM"

İyileşme süresinin 1 ay olacağını söyledi. Bebeğimin gözü kanlı, mor ve aşırı şişti. Normal olduğunu söyledi. 29 Mart’ta kontrole gelin dedi. Kontrole gittik. Ve bize bunun bir arpacık olmadığını hemanjiom olabileceğini söyledi. Oradan çıkıp başka bir hastaneye gittik. Oradaki doktor bunun bariz hemanjiom olduğunu, doktorun gereksiz ameliyat yaptığını söyledi. Doktor yanlış teşhis koyup ameliyat ettiği için ondan şikayetçi oldum." dedi.

DOKTOR DA AMELİYATIN YANLIŞ YAPILMADIĞINI SÖYLEDİ

Doktor M.Ç. ise kesinlikle yanlış ameliyat yapmadığını, görünüşte şalazyon olduğunu bu nedenle ameliyat ettiğini yarayı açtığını, hemanjiom olduğunu belirlemek için de şişlik olan yerin açıldıktan sonra parça alınıp patolojiye gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca doktor, aileye hemanjiom olduğunu kendisinin söylediğini ve başka bir hastaneye yönlendirdiğini belirterek, aileden şikayetçi olacağını söyledi.

Göz kapağından ameliyat olan 7 aylık bebek bu hale geldi -2

Göz kapağından ameliyat olan 7 aylık bebek bu hale geldi -3

Göz kapağından ameliyat olan 7 aylık bebek bu hale geldi -4

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)