4 kardeşin kanında siyanür çıktı
AA

İstanbul Fatih'te iddiaya göre kapısında 'Dikkat siyanür var' yazılı not olan bir evde, 2'si kadın 4 kardeş ölü bulundu.

4 KARDEŞİN CESEDİ BULUNDU

Olay yerine AFAD ekipleri çağrıldı. Gerekli tedbirlerin alınmasının ardından içeriye giren ekipler kardeş oldukları öğrenilen 48 yaşındaki Cüneyt Yetişkin, 54 yaşındaki Oya Yetişkin, 60 yaşındaki Kamuran Yetişkin ve 56 yaşındaki Yaşar Yetişkin'in cansız bedenleriyle karşılaştı.

4 kardeşin kanında siyanür çıktı

4 kardeşin kanında siyanür çıktı VİDEO

POLİS, ANTİDEPRESANDAN ŞÜPHELENİYOR

Polisin ilk tespiti, 4 kardeşin çok sayıda antidepresan içerek intihar ettiği yönündeydi. Kardeşlerin kesin ölüm nedeni, Adli Tıp'taki inceleme sonrası belli oldu. Buna göre kardeşlerin kanında siyanür çıktığı tespit edildi. Sabıkası bulunmayan 4 kardeşten birinin, sara hastası olduğu öğrenildi.

4 kardeşin kanında siyanür çıktı

2 AYLIK ELEKTRİK BORÇLARI BİRİKTİ, KESTİLER

Öte yandan intihar eden 4 kardeşin evine gelen BEDAŞ ekipleri, 340 liralık elektrik faturasının 2 aydır ödenmediği gerekçesiyle elektrikleri kesti. 4 kardeşin yaşadığı evinin elektriğini borcundan dolayı elektriği kesen CK Enerji Boğaziçi Elektrik, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

4 kardeşin kanında siyanür çıktı

Bugüne kadar 3 faturanın ödenmediği hatırlatılan açıklamada, ekiplerin olaydan haberdar olmadan elektriği kestiği ifade edildi. Ayrıca, yasal prosedürü uyguladığını kaydeden şirket olayın öğrenilmesinin hemen ardından kesme işlemi iptal edilerek, daireye yeniden elektrik verildiğini dile getirdi.

4 kardeşin kanında siyanür çıktı

BEDAŞ'TAN AÇIKLAMA

BEDAŞ'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Öncelikle; 5 Kasım gecesi İstanbul Fatih'te 4 kişinin bir konutta ölü bulunması ile ilgili olaydan büyük bir üzüntü duyduğumuzu belirtir; ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz. Acı bir tesadüftür ki tüm bildirimlere rağmen ödenmemiş 3 elektrik faturası bulunan ve aboneliğin olayda hayatı kaybedenlerin adına olmadığı dairenin elektriğinin kesilme işlemi de yasal düzenlemeler çerçevesinde bu sabah saat 09.00 sularında gerçekleşmiştir. Belirttiğimiz gibi abonelik olayda hayatını kaybedenlerin adına olmaması nedeniyle gece yaşanan gelişmelerle ilgili herhangi bir bilgisi olmayan ekiplerimiz, sabah erken saatlerde yasal prosedürler çerçevesinde görevini yaparak binadan ayrılmıştır. Ancak olayın öğrenilmesinin hemen ardından bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına kesme işlemi iptal edilmiş olup, daireye yenide elektrik verilmiştir. Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'ne göre borcunu ödemeyen elektrik abonelerine en az 10 günlük süre tanınmakta ve akabinde ödeme yapılmaması halinde enerjinin kesilmesi süreci başlatılmaktadır. Söz konusu konutla ilgili olarak kurumumuz tarafından borucun ödenmesi için 1 aya ulaşan bir esneklik de sağlanmış bulunmaktadır. Yaşanan elim olay nedeniyle üzüntülerimizi bir kez daha paylaşır durumu bilgilerinize sunarız."

4 kardeşin kanında siyanür çıktı

4 kardeşin kanında siyanür çıktı

4 kardeşin kanında siyanür çıktı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)