21 yıllık sahte öğretmen 15 yıl hapisle yargılanıyor
İHA

2017 yılında Kozlu ilçesi Kılıç Ortaokulu'nda müdür olarak görev yapan İsmail Y. ile hizmetli kadrosundaki personel arasında çıkan tartışmanın ardından, okula gelen İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri inceleme yaptı. İsmail Y. hakkında, müfettişlerin yaptığı denetim sonucu diplomasının sahte olduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

İsmail Y. hakkında ’resmi belgede sahtecilik’ ve ’nitelikli dolandırıcılık’ iddiasıyla 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasına tutuksuz sanık İsmail Y., avukatı ile Milli Eğitim Bakanlığı avukatı katıldı.

575 BİN LİRA FAİZİYLE İSTENİYOR

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığınca gönderilen yazıda, 21 yıllık süreçte ödenen 575 bin 773 lira 81 kuruşun da yasal faiziyle birlikte tahsil edilmesi istendi. Sanık hakkında ayrıca açılan tazminat davalarının da sona ermesinin beklenmesine karar verilerek, duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 1998 yılında BEÜ Maden Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduğunu iddia eden sanığın, diplomasıyla ilgili kütük defterinde de herhangi bir kaydın olmadığına yer verildi.

21 yıllık sahte öğretmen 15 yıl hapisle yargılanıyor

21 yıllık sahte öğretmen 15 yıl hapisle yargılanıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)