Zonguldak'ta annelerinin terk ettiği baykuşlar aç kaldı

v

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, bir evin terasındaki yuvalarında annelerinin gelmemesi üzerine aç ve susuz kalan yavru peçeli 5 baykuş, koruma altına alındı. Ev sahibi, anne baykuşun yaklaşık 1 haftadır gelmemesi nedeniyle terasındaki yuvada aç kalan yavru baykuşların durumunu Orman ve Su İşleri Zonguldak Şube Müdürlüğü'ne bildirdi.

Ekipler tarafından terastaki yuvadan alınan yavru baykuşlar, Gökçebey ilçesindeki Çanakçılar Hayvanat Bahçesi'ne götürüldü. Baykuşlar, burada tedaviye ve bakıma alındı.

Zonguldak'ta annelerinin terk ettiği baykuşlar aç kaldı

YENİDEN DOĞAYA SALINACAKLAR

Orman ve Su İşleri Zonguldak Şubesi Müdürü Sezgin Örmeci, anne baykuşun 1 haftadır yuvaya uğramadığının belirlendiğini belirterek, "Yavru baykuşlar, tedavi ve bakımları yapıldıktan sonra yeniden doğaya salınacak" dedi. Örmeci, son 3 yılda doğada bu şekilde zarar görmüş 118 yaban hayvanının tedavi edildiğini söyledi. Bunlardan 14'ünün doğaya yeniden salındığını, tedavisi yapılan ancak tabiata uyum sağlayamayan 104 hayvanın ise Çanakçılar Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı'na yerleştirildiğini anlatan Örmeci, "Vatandaşlarımızdan, yaralı halde buldukları yaban hayvanlarını yetkililere haber vererek yaptığımız çalışmalara katkıda bulunmalarını istiyoruz. Yaban hayatını beraber koruyalım" dedi.

Zonguldak'ta annelerinin terk ettiği baykuşlar aç kaldı