Zeus Truva atı online bankacılığı tehdit ediyor

Zeus Truva atı online bankacılığı tehdit ediyor

Zeus tracker güvenlik ekibinin raporuna göre genellikle bilinen kurumlardan gelen fatura, kredi kartı hesap özeti ve uçak rezervasyonu e-posta içeriği ile yayılan bu zararlı içeriğin piyasadaki antivirüs tarayıcıları tarafından yakalama oranı sadece %39.48

PAROLALAR ÇALINIYOR

E-posta ekinde zip içerisinde fatura, hesap özeti gibi gözüken aslında program olan bu yazılım bilgisayara kurulduğunda kullanıcının tüm klavye hareketlerini kaydederek tüm parolalarını çalmaktadır.

Türkiye dünyada en çok Zeus kötücül yazılımı barındıran ülkeler listesinde 3. Sırada yer almaktadır.

SurGATE Labs 'ın CTO'su İsmail Yenigül konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı.

"E-posta yolu ile yayılan kötücül yazılımlarda son üç ayda ciddi artış gözlemlenmektedir. Özellikle satın alma talebi, ödeme talebi gibi dikkat çekici başlıklar altında gönderilen bu e-postalar ciddi tehlike saçmaktadır. Bu e-postaları teknik bilgisi olmayan finans ekibinden birinin açması şirketin tüm bilgilerinin çalınmasına sebep olabilir. SurGATE antispam çözümümüzdeki veri kaçağını önleme(DLP) özelliği sayesinde kendisini PDF gibi gösteren gerçekte ise zararlı yazılım olan e-posta eklerini tespit edip engelleyebilmekteyiz. Ayrıca önümüzdeki günlerde bu saldırılar akıllı telefonları da tehdit etmeye başlayacaktır. Mobil cihazlara web üzerinden gelen tehditleri engellemek için de ArGE faaliyetleri yürütmekteyiz. Önümüzdeki günlerde Secure web Gateway(Güvenli web ağ geçidi) kategorisinde de ürün çıkaracağız."