Zarrab’dan rüşvet alan gardiyana 3 yıl hapis
DHA

Zarrab’dan New York’taki Türk avukatı aracılığıyla rüşvet aldığını kabul eden 35 yaşındaki Casado, son çıkarıldığı duruşmada suçlamaları kabul etmişti.

New York’taki Metropolitan Hapishanesi'ne (MCC) Zarrab için alkol, cep telefonu ve bazı ilaç ile vitaminler dahil birçok maddeyi soktuğunu itiraf eden Casado, toplam 45 bin dolar civarında rüşvet aldığını ve bunun başka bir tutuklu aracılığıyla kendisine ilettiğini itiraf etti.

Zarrab’dan rüşvet alan gardiyana 3 yıl hapis

DOMİNİK'TEKİ AİLESİNE GÖNDERİYORDU

Zarrab’ın cezaevinde kaldığı dönemde etrafındaki diğer tutuklular için de para harcadığını ve oldukça zengin bir insan olduğunu fark ettiğini ve bu yüzden diğer tutukluya "Zarrab dışardan bir ihtiyacı varsa, Casado’ya bildirsin yeter." dediği belirtilen gardiyan Casado, rüşvet paralarının Dominik Cumhuriyeti’ndeki ailesine havale edilmesini istediği iddia edilmişti.

İran'a yönelik yaptırımları delme, banka dolandırıcılığı ve kara para aklamak gibi suçlamaları kabul  ettikten sonra savcılık için diğer sanık Hakan Atilla aleyhine itirafçı tanıklık yapan Zarrab, geçtiğimiz mayıs ayında New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’nın isteği doğrultusunda, davanın hakimi Richard Berman tarafından şartlı tahliye edilmişti. Zarrab, geçtiğimiz eylül ayında New York’ta önce bir restoran daha sonra da bir otelden çıkarken görüntülenmişti.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)