YSK'dan MHP kararı
ensonhaber.com

MHP’de Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi ve Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu’nun ardından bir önemli karar da Yargıtay’dan geldi.

YSK'dan MHP kararı

19 HAZİRAN TESCİLLENMEDİ

Yargıtay, parti içi muhalefetin 19 Haziran’da düzenledikleri kurultaydaki tüzük değişikliklerini tescillemedi. Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Çankaya Seçim Kurulu'nun MHP olağanüstü kurultayına ilişkin kararına yapılan itirazla ilgili olarak, "Bugün saat 16.00'da görüşeceğiz. Ne çıkacak, ben de merak ediyorum" dedi.

MUHALİFLERİN TALEBİ REDDEDİLDİ

MHP Genel Merkezi avukatı Yücel Bulut, twitter adresinden yaptığı açıklamada, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Tüzük Değişikliklerinin Parti Tüzüğüne İşlenmesine ilişkin talepleri reddetmiştir” dedi. Yargıtay, tüzük değişikliğine ilişkin incelemesini, iptal davası sonrası yapacağı bildirildi.

BAHÇELİ: 18 MART 2018'DE OLAĞAN KONGREMİZ YAPILACAK

Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmasında "Kabul edilmiyorsa, zaten bizim 9 Ekim'den itibaren kongre sürecimiz ile 18 Mart 2018 tarihli olağan kongremiz yapılacaktır, o çalışmalara başlayacağız. Belki de bu hayırlara vesile olur" ifadelerini kullanmıştı.