Yıldırım'da kentsel dönüşüm bir zorunluluk
İHA

fg

Bursa Yıldırım Belediyesi Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yunus Emre Spor Kompleksi'nde Mevlana Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi ve vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili sorularını yanıtladı.

Edebali, "Başta altyapı olmak üzere ulaşım, sosyal ve toplumsal sorunların nedeni Yıldırım'da uzun yıllar boyunca devam eden plansız yapılaşmadır. Yıldırım'ın bu dertlerinden kurtulmasının tek yolu, sosyal boyutu kapsayacak kentsel dönüşümdür" diye konuştu.

YENİ YILDIRIM İNŞA EDİLECEK

Kentsel dönüşüm çalışmalarındaki önceliklerinin halkın rızası olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, "Yönetim anlayışımızda sürekli 'ortak akıl'ın altını çiziyoruz. Bugün de burada bu ortak aklı ortaya koymak, Mevlana Mahallemizi sizlerin de katkıları ile daha iyi noktalara nasıl taşırız diye istişarede bulunmak için bir araya geldik. Bundan sonraki süreçte de kentsel dönüşüm planları bölgelerde, öncelikle mahalle sakinlerimizle bir araya gelerek, kentsel dönüşümün gerekliliğini ve nasıl yapılacağını anlatacağız. Önce insanlarımız ikna olacak, sonra yeni Yıldırım inşa edilecek. Yıldırım'da ne yapılacaksa, nasıl yapılacaksa buna hep birlikte karar vereceğiz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)