Yeni Zelanda’da 500 inek çalındı
AA

Yeni Zelanda'daki Stuff News ajansının haberine göre, Yeni Zelanda polisi, ülkenin güneyinde yer alan Ashburton kentinde bulunan süt ürünleri çiftliğinden 500 ineğin çalındığını kaydetti.

Başkomiser Scott Banfield, her biri yarım tondan fazla ağırlığa sahip yüzlerce ineğin tek seferde çalınması ihtimalinin düşük olduğuna dikkati çekerek, olayın çiftçilere ders olması ve çiftçilerin hayvanlarını daha sık aralıklarla saymaları gerektiğini söyledi.

"750 BİN DOLAR KAYBINIZ OLSA.."

Federe Çiftçiler Orta Canterbury Başkanı ve çiftlik sahibinin arkadaşı Willy Leferink de çiftlik sahibinin konuyla ilgili açıklama yapmaktan utandığını ifade ederek, ‘‘O şaşkın ve çok mahcup. 750 bin dolar kaybınız olsa siz de konuşmak istemezsiniz.’’ dedi.

TEK SEFERDE 13 TIR KULLANILMALI

Ülkede kış mevsiminin yaşanmasından dolayı ineklerin sağılmadığını, çiftlik sahibinin de otlakta normalden daha az ineğin yayıldığını fark etmesi üzerine olayın ortaya çıktığını anlatan Leferink, 500 ineğin çalınabilmesi için tek seferde 13 tırın kullanılması veya tek tırla 13 sefer yapılması gerektiğini dile getirdi.

İNEKLERDE ELEKTRONİK ÇİP VAR

Leferink, ineklerin kulaklarında elektronik kimlik (çip) bulunduğunu belirterek, ‘‘Bu yüzden inekleri satmaları zor, çipleri çıkarmaları durumunda ise dürüst alıcılara satamazlar.’’ diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)