Yeni hidrojen trenleri dizel trenlere son verebilir
ensonhaber.com

İngiltere hükümeti, Galler, Midlands ve İngiltere'nin kuzeyindeki tren hatlarını elektrikli hale getirme planlarını iptal edip, Great Western demir yolu ağını geri çekince, büyük bir tren projesi iptal edilmişti.

Yeni ortaya çıkan raporlar, hidrojenle çalışan trenlerin elektrikli trenlerin yerini aldığını söylüyor. Hidrojen trenleri, Almanya'daki bir demir yolu hattında elektrikli trenlerin yerine hizmet veriyor.

tr n

Almanya'da Hidrojen trenleri dizel ile çalışan ve havayı kirleten trenlerin yerini alınca, bazı büyük İngiliz tren şirketleri de harekete geçti. Büyük şirketler, 2022 yılına kadar kendi hidrojenli trenlerini çıkaracağını açıkladı.

İngiltere tren hattının sadece üçte biri elektrikli trenlere sahip ve İngiliz hükümeti, hava kirliliğini en aza indirmek için dizel trenlerin sayısını mümkün olduğunca azaltmak istiyor.

Bu nedenle, pistin elektriksiz kısmına geldiğinde dizel kullanmaya başlayacak iki aşamalı trenler satın almaya odaklanan hükümetin bu stratejisi, İngiltere'yi diğer Avrupa ülkelerinin arkasında bıraktı.tren

YAKIT OLARAK HİDROJEN KULLANIYOR

Yeni hidrojenli trenler, hidrojen yakıtını havadaki oksijen ile birleştirerek su ve elektrik elde ediyor. Böylece trenler kendi elektriğini kendi üretmiş oluyor. Bunu yapmak için de yakıt hücreleri kullanılıyor. Böylece hava kirliliği yaratmayan sistem, şimdiden birçok büyük şirketin dikkatini çekmiş durumda.