Yeni geliştirilen lazer, sesinizi başka insanlara iletiyor
ensonhaber.com

Kalabalık bir odadaki biriyle sözlü olarak iletişim kurmaya çalışmak, gerçekten oldukça zor. Neyse ki araştırmacılar, artık buna bir çözüm buldular. Sesli mesajları havadan belirli kişilere iletebilecek bir lazer geliştiren araştırma ekibi, bunu yaparken ek bir ekipman kullanmıyor.

lazer

SESİNİZİ LAZERLE BAŞKA İNSANLARIN KULAĞINA İLETİYOR

Ekip lideri Charles Wynn, bu sistemin, bir sesi doğrudan birinin kulağına ışınlamak için kullanılabileceğini açıkladı. Bir malzemenin ışığı emdikten sonra ses dalgaları oluşturması durumunda ortaya çıkan foto akustik etkileri kullanan sistem, ışığı emmek ve ses yaratmak için havadaki su buharını kullanıyor.

laser

Kalabalık bir ortamda sesinizi karşı taraftaki bir insanın kulağına iletebilen bu sistem, laboratuvar testlerinde 8 metre uzaklığa kadar 60 desibel gücünde ses iletti. Araştırmacılar açık havalarda bu mesafeyi daha da artırmayı planlıyor.

Araştırma ekibi, geliştirdikleri bu lazer sistemini gelecelekte ticari bir teknoloji haline getirmek ve iletişim teknolojilerini daha da geliştirmek istediklerini belirtti.