Vizesiz olup da gitmek istemeyeceğiniz ülkeler
ensonhaber.com
Mustafa CİVAN /

Türk vatandaşlarından vize istemeyen birçok ülke var. Bunlar hemen hemen herkesin gitmek isteyeceği; Rio Karnavalı'yla meşhur Brezilya, masmavi deniziyle Seyşeller, birbirinden görkemli tapınaklarıyla Tayland ve tarihi dokusuyla Makedonya.

Bir de gitmek istemeyeceğiniz, varlığından bile haberiniz olmayan ülkeler var. Kimi ülkenin yüzölçümü Bayburt'tan az, kiminin nüfusu bir ilçe kadar bile değil.

İşte adı sanı duyulmamış, gitmek istemeyeceğiniz ülkeler:

1- MİKRONEZYA

Mikronezya, Büyük Okyanus'un batı kesiminde yer alır. 707 km2'lik yüzölçümüyle Bayburt'la yarışan Mikronezya'da, İngilizce başta olmak üzere Ulithian, Woleaian, Yapese, Pohnpeian, Kosraean ve Chuukese toplam 7 dil konuşuyor. Ayrıca Mikronezya, BM'deki Kudüs oylamasında hayır oyu kullanan ülkeler arasında.

Vizesiz olup da gitmek istemeyeceğiniz ülkeler

2- NİUE

Niue, haritada ancaK zoom yaptığınızda göreceğiniz bir ülke. 2 bin 166 kişilik nüfusuyla Erzincan'ın Kemaliye ilçesiyle yarışıyor. James Cook tarafından keşfedilen bu ülkeye gitmeniz için 20 saatten fazla yolculuğu ve uzun aktarma 
sürelerini göze almanız lazım.

Vizesiz olup da gitmek istemeyeceğiniz ülkeler

3- SAINT KITTS

Gitmek istemeyeceğiniz ülkelerden biri de Karayip'lerde yer alan ada ülkesi Saint Kitts. Ülke doğasıyla, deniziyle oldukça ilgi çekiyor fakat uçak bileti fiyatlarını gördüğünüzde neden gitmek istemeyeceğinizi anlayacaksınız.

Vizesiz olup da gitmek istemeyeceğiniz ülkeler

4- VANUATU

Güney Pasifik Okyanusu'nda yer alan Vanuatu, ulaşılması en zor ülkelerden biri. Türkiye'den Vanuatu'ya kışın uçak bileti bulmak neredeyse imkansız.
Her ne kadar vizesiz olsa da ulaşım sıkıntısından dolay tercih edilmeyen ülkeler arasında.

Vizesiz olup da gitmek istemeyeceğiniz ülkeler

Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler:

Andorra, Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Bahreyn (Sınırda 14 Gün), Barbados, Belarus, Belize, Bolivya, Bosna Hersek, Brezilya, Britanya Virjin Adaları, Botswana, Cook Adaları, Dominik Cumhuriyeti, Doğu Timor, Ekvador, El Salvador, Endonezya, Ermenistan, Fas, Fiji, Filipinler, Filistin, Gambiya, Guatemala, Gürcistan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Haiti, Honduras, Hong Kong, Irak, İran, Jamaika, Japonya, Kamboçya, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kenya (e-vize şart), Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Kuveyt, Libya, Lübnan, Makau Özel İdare Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Meksika (e-vize), Moldova, Mauritus, Moğolistan, Mozambik, Nikaragua, Niue, Palau Cumhuriyeti, Panama, Palau, Paraguay, Peru, Ruanda, Samoa, Saint Vincent ve Grenadinler Adaları, Saint Kitts ve Nevis Adaları, Saint Lucia, Singapur, San Marino, Santa Lucia, Sırbistan, Sudan, Sri Lanka (e-vize), Swaziland, St. Vincent-Grenadines, Suriye, Şili, Şeyseller, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Tayvan, Trinidad ve Tobago, Tunus, Turks ve Caicos Adaları, Tuvalu, Ukrayna, Umman, Uruguay, Ürdün, Vanuatu, Venezuela, Vatikan, Zambiya.