Venezuela'yı karıştıran ABD, ülkeye insani yardım yolluyor
AA

Amerika; Suriye ve Irak'ta izlediği politikaları Venezuela'da da uygulamaya başladı.

Ülkeye insani yardım sözleri veren Amerikalılar, sokakların karışmasına yol açarken bir yandan da ülkeye silah sokmaya çalışıyor.

Hükümet yetkilileri, geçtiğimiz hafta Amerika'dan gönderilen silahları ele geçirmişti.

İNSANİ YARDIM YALANI

Silahların ele geçirilmesinin ardından kontroller artırılırken, Amerika, yeniden insani yardım sözleriyle halkı Maduro'ya karşı kışkırtmaya başladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino, Venezuela'ya gönderilecek yardım paketine ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

YARDIM PAKETİ TESLİM EDİLECEK

Palladino, açıklamasında, Guaido tarafından yapılan acil yardım çağrısına cevap verdiklerini belirterek, "Dışişleri Bakanlığı, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve Savunma Bakanlığı iş birliğiyle 16 Şubat'ta Kolombiya’nın Cucuta kentinden Venezuela'ya yardım paketi teslim edilecek." dedi.

Gönderilen yardım paketlerinin ABD'nin Venezuela halkına olan bağlılığını gösterdiğini ileri süren Palladino, "Bu yardımlar, Venezuela’daki çaresiz halkın ihtiyaçlarını büyük oranda karşılayacaktır." ifadelerini kullandı.

Palladino, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetine çağrıda bulunarak, yardım paketlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi için ülkeye girişine izin verilmesini istedi.

"250 TONLUK YARDIM PAKETİ MADURO'YA GÖZDAĞI OLACAK"

ABD Kongresi'ne gönderilen mailde, 250 tonluk insani yardım paketinin ABD ordusu üzerinden gönderilmesi tavsiye edildi. ABD basını ise bu yardımın Maduro'ya bir gözdağı olacağını dile getirdi.

Venezuela'yı karıştıran ABD, ülkeye insani yardım yolluyor

VENEZUELA'DA 'İNSANİ KRİZ VE YARDIM'

Tarihinin en ciddi siyasi buhranını yaşayan Venezuela'da "insani kriz ve yardım" iddiaları, ABD ve Batı destekli muhalefet ile hükümet arasındaki kavganın en önemli noktalarından birini oluşturuyor. Venezuela'da, 23 Ocak'ta kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, yaptığı konuşmada, ülkede bir insani kriz olduğunu ve konuyu 3 bölgeden uluslararası yardım getirerek çözeceklerini öne sürmüştü.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise Küba ve Çin ile yaptığı anlaşmalar neticesinde ilaç ve gıda ürünlerinden oluşan 933 ton malzeme temin etmişti. Venezuela basın organı Ultimas Noticias'ın haberine göre, ülkeye Çin ve Küba ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde gönderilen 933 ton aşı, antibiyotik, ağrı kesici ve gıda malzemesi, Sağlık Bakanı Carlos Alvarado tarafından La Guaira Limanı'nda teslim alındı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)