Venedik Valisi emir verdi: Allah-u Ekber diyen vurulacak

Rimini şehrinde gerçekleştirilen bir konferansta konuşan Brugnaro, polise 'Allah-u Ekber' diye bağıran kişilerin vurulması emrini verdi.

"KESKİN NİŞANCILAR TARAFINDAN ATEŞ EDİLECEK"

The Times'ın haberine göre, Venedik valisi, "San Marco Meydanı'nda Allah-u Ekber diye bağıran herhangi biri keskin nişancılar tarafından vurulacağını bilmeli. 1 sene önce olsa 4 adım sonra vurulurlar derdim, ama şimdi 3 adım attıktan sonra vurulacaklar diyorum." dedi.

Venedik Valisi emir verdi: Allah-u Ekber diyen vurulacakVenedik Valisi Luigi Brugnaro

"ALLAH'A GİTMEK İSTEYENLERİ ALLAH'A GÖNDERECEĞİZ"

İtalyan vali ayrıca "Allah'ın yanına gitmek istediklerini söylediler. Bu yüzden onları köprüden fırlatmadan, doğrudan Allah'a göndereceğiz. Onları vuracağız." diye konuştu.

FLORANSA BELEDİYE BAŞKANINDAN ŞAKA

Bu sözlerin ardından Brugrano'ya Floransa Belediye başkanı Dario Nardella "Allah-u Ekber" diye bağırarak selamladı. Şaka mahiyetinde yapılan selamlamanın görüntüleri sosyal medyada büyük tepki topraken, Başkan Nardella sosyal medya hesaplarından özür metni yayınladı.

Venedik Valisi emir verdi: Allah-u Ekber diyen vurulacak

Açıklamasında, "Bu şaka hiçbir art niyet ile yapılmamıştır. sadece meslektaşlarıma küçük bir şaka yapmak istemiştim. Brugnaro'ya sözlerinden ötürü espri yaptım. Ancak esprim birileri tarafınan yanlış algılandı. ben bu yanlış anlaşılma için özür diliyorum. Floransa özgürlüğün yaşandığı bir kenttir ve bu kentte bizim Müslümanlar ile bir sıkıntımız bulunmamaktadır." dedi.

Venedik Valisi emir verdi: Allah-u Ekber diyen vurulacak

Şaka için özür dilenmiş olsa da dini değerleri alt üst eden bu espri büyük tepki topladı.