Veliefendi'de doping torbacısına baskın
Ajanslar

Veliefendi'de doping torbacısına baskın

İstanbul’da yapılan kaçakçılık baskınından inanılmaz bir doping skandalı çıktı. İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek Bahçelievler’deki otoparka operasyon düzenledi.

2 MİNİBÜSTEN 3 BİN 270 KAÇAK CEP TELEFONU ÇIKTI

Polis 2 minibüste yaptığı aramada 3 bin 270 kaçak cep telefonu, 257 elektronik sigara ele geçirdi. Minibüslerde, 5 bin 900 dolar nakit paranın yanı sıra at ve köpeklerin eklem ağrılarında kullanılan 410 ilaç, parazitlerinin giderilmesinde kullanılan 80 ilaç bulundu.

HİPODROMA İLAÇ SERVİSİ

2 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda bulunan ilaçların, yarış atlarında doping için kullanıldığı belirlendi. Polis ayrıca şüphelilerin, Tarım Bakanlığı’nın yasak koyduğu bu ilaçları, Veliefendi Hipodromu çevresinde sattığının tespit edildiğini de belirtti. Yurtdışında 500 lira olan doping ilaçlarının, hipodrom çevresinde bin liradan pazarlandığı öğrenildi.

TJK OLAYI BASINDAN DUYDUĞUNU SÖYLEDİ

Türkiye Jokey Kulübü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, Veliefendi Hipodromu’nda daha önce böyle bir olay yaşanmadığı vurgulandı. Açıklamada bahsi geçen şüphelilerin hipodrom yakınlarında görülmediği bilgisi verilirken, kaçak ilaç operasyonunun basından öğrenildiği kaydedildi.