Uyanınca hemen kahvaltı masasına oturmayın
ensonhaber.com

Acıktığımızda gözümüz adeta kör olur ve hiçbir şey görmez. Hızlı bir şekilde yemeğe ulaşma ihtiyacı hissederiz. Oysa önemli olan şey, açlığı hiç hissetmeyecek bir şekilde beslenme düzenimizin olması. Konunun uzmanları açlık yaşamadan düzenli beslenerek kilo vermenin daha mümkün olduğunu belirtiyor. Onlara göre açlık yaşanmadan günü geçirmek, zayıflamanın altın kuralı.

Uyanınca hemen kahvaltı masasına oturmayın

1 SAAT SONRAYI BEKLEYİN

Gün içinde açlık hissetmemek için yapılacak belirli kurallar bulunuyor. Uzmanlar sık beslenmenin açlık duygusunu bastırdığını özellikle belirtiyor. Bu nedenle sabah uyanır uyanmaz değil de, 1 saat sonrasında kahvaltı yapmak gerekiyor. Çünkü güne yeni uyanmış olan insan metabolizması, ihtiyaç duyduğu enerjiyi kahvaltıdan alıyor.

Uyanınca hemen kahvaltı masasına oturmayın

MİDE SİNDİRİMİNİ 4 SAATTE TAMAMLIYOR

Sabah kahvaltı yapıldıktan yaklaşık 4 saat sonra ise mide sindirimi tamamlıyor. Metabolizmanın enerji akışı yavaşlamaya başlıyor. Vücudumuz da bu noktada enerji harcamayı kısıyor. Sonrasında halsizlik, yorgunluk ve uyku problemleri başlayabiliyor. Durum böyle olunca da uzmanlar hemen yiyecek tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Sürekli olarak her 3-4 saatte bir şeyler tükettiğinizde metabolizmanız hızlanıyor ve kalori almamaya hatta yakmaya başlıyorsunuz.

Uyanınca hemen kahvaltı masasına oturmayın

KENDİ BAŞINA HAREKET EDİYOR

Yemek yenmediği ve açlık yaşandığı taktirde metabolizma kendisindeki enerjiyi kısıtlı harcamaya kalkışıyor ve kendi kendini kontrol ediyor. Bu şekilde de kilo vermek zorlaşıyor ve yedikleriniz depolanmaya başlıyor. Acıkmadan atıştırmalıklardan yardım almak bu nedenle çok önemli. Fındık, badem, meyve, salatalar bu noktada en büyük yardımcılarınız. Öğün aralarında bol bol su tüketmek ise sindirimi hızlandırarak, dolaşım sistemini kuvvetlendiriyor.

Uyanınca hemen kahvaltı masasına oturmayın

YAVAŞ YİYİP, ÇİĞNEYİN

Mevsiminde yenilen sebze ve meyveler, vücut biyoritmimizi de dengeliyor. Tıpkı sebze ve meyveler gibi vücudumuzda yaz ve kış şartlarına göre çalışıyor. Böylece kilo almadan, kilo verme işlemi yapılmış oluyor. Öte yandan yavaş yemek, çiğnemek de açlığı bastırmak için gerekli unsurların başında geliyor.

Uyanınca hemen kahvaltı masasına oturmayın