Ünal Aysal'dan Terim ve Demirören'e vasıfsız iması

Ünal Aysal'dan Terim ve Demirören'e vasıfsız iması

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, görevi bırakmasına kırsa bir süre kala, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Canlı yayında konuşan Aysal, kendisien yönelik tüm eleştirilere cevap verdi.

İşte Ünal Aysal'ın açıklamalarından satır başları;

"ULUSLARARASI ARENADA YOK OLMA TEHLİKESİ"

Biz çok uluslu bir camiayız. Dışarıya açığız. Bunun geliştirmeliyiz. Hiç bir zaman kolayı arayan yönetim olmadık. Doğruyu izleyen yönetim olduk. En ciddi sorunumuz futbolun ülkemizde maalesef vasıfsız kişilerin elinde, uluslararası arenada yok olma tehlikesi içinde. Bu korku herkesin içinde var. Spordan beslenen herkesin içinde bu olması lazım. Lütfen bu ricamı her zaman hatırlayın.

2011'DE İYİ BİR MİRAS ALMADIK"

2011'de teslim aldığımızda imkanlar neydi? 2011'de biz iyi bir miras almadık. Aldığımzı miras şuydu. Stat yapılmıştı ama stadın 2020'ye kadar isim hakkı satılmış, parası harcanmıştı. Loca VIP satışları 2014'e kadar satılmış paraları harcanmıştı. Forma reklamları tamamı 2014'e kadar satılmış paraları yenmişti. Alacak hanemizde de 156 milyon dolarlık eskiyle başladık.

"BANA 'KAÇTI' DİYORLAR AMA..."

Bana korktu kaçıyor diyorlar. Ben korksaydım 2011'de bu tabloyu almazdım. Bugün fersah fersah iyileştirilmiş halde ayrılıyorum. Ben sorunlarımızın cevabını araştırıp buldum, bulduğum formüllere onay alamadığım için ayrılıyorum.

"YANLIŞ TRANSFERLER OLDU"

2011 senesinde borçların teminatları 5.7 misliymiş. Bugün 2.3 misline düşmüş. Bankalar yönünde kredibiletimiz 2 misli daha iyi. Evet yanlış transferler oldu. 3 teknik direktörle çalıştım. Ben her üçünü de tatmin etmek üzere elimden geleni yapmaya çalıştım. Sporcu ve teknik kadro maliyetletimiz %80'lerdeyken %61'e düşmüş. Önümüzdeki dönemde de bu inecektir. %50'lere inecektir benden sonraki yönetimle.

"GİZLİ KAPAKLI İŞ YOK"

Kulübü şeffaf yönettik. Camiamın yönetime güvenmesi gerekir. Güveni kaybettiğiniz zaman bu görevi yapamazsınız. Ben ve arkadaşlarım özellikle güveni korumaya çalıştık. Hiçbir kulüpten alamadığınız bilgileri bizden aldınız. Bundan sonra da alacaksınız. G.Saray'da sistem böyle çalışıyor. Gizli kapaklı iş yok. Kulübün genel anlamda bütün riskleri varlıkları ile karşılanmaktadır. Hiçbir risk yoktur. Ödemelerde gecikme olur ama ödenmemezlik asla olmaz.

"KAÇMAM İÇİN BİR NEDEN YOK"

Ben hiçbir devlet ihalesine girmedim. Hiçbir devlet yetkili ve akrabaları ile ortak olmadım. Bundan sonra da olmaz. Ben bu tip ilişkilerin içine girmem. Yurtdışına kaçmak için bir sebebim yok. Türkiye'deki yatırımların yurtdışından daha fazladır. Benim yatırımlarım arazi. Nereye kaçıyorum? Bu söylemler neden çıkar anlamakta zorluk çekiyorum.

Aysal'ın basın toplantısına ara verdiren olay - İZLE