Ünal Aysal SPK'ya isyan etti

Ünal Aysal SPK'ya isyan etti

Sermaye Piyasası Kurulu'nun bedelli artırım konusunda Galatasaray Sportif'e "şartlı izin" vererek, operasyonun gerçekleşmesi için şirkete girecek nakit kaynağının tamamının büyük ortak Galatasaray Spor Kulübü tarafından ödenmesini zorunlu kılması tepki çekti.

"BU ÇOK GARİP BİR KARAR"

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal kararla ilgili Milliyet'e yaptığı açıklamada, "Bu çok garip ve emsali olmayan kararın hukuki ve ekonomik boyutlarını tam detayları ile analiz edeceğiz" diyerek duyduğu şaşkınlığı dile getirdi. Başkan Aysal, "Karara bakılırsa bizi vazgeçmeye zorlayan nitelikte olduğu kolayca anlaşılıyor" ifadelerini de kullandı. Sarı-kırmızılı kulüp yarın SPK'nın kararıyla ilgili resmi açıklama yapacak.

Konuyla ilgili yine gazetemize konuşan sarı-kırmızılı idareciler, SPK'nın getirdiği şartların bir ilk olduğuna vurgu yaptı.

GALATASARAYLI YÖNETCİLER TEPKİLİ

Galatasaraylı yöneticiler, "Karar ağır. Hisse sahibi olan herkesin adına sermaye koyacaksın ve sonra katılan olursa iade almayacaksın! Bütün şirketler sermaye artırımına gidiyor. Hiç böyle şart konulmadı. En düşündürücü olan nokta ise kulübün eline geçecek payların (hisselerin) 1 yıllık sürede satılmasının yasaklanması. Bizim elimizde şu an yüzde 55 hisse var. Sermaye koyduğumuzda bu belki yüzde 90'lara çıkacak. Ama hisseleri satamayacağız. Niye satamayalım" ifadelerini kullandı.