Uludağ’da sürücüler araçlarını bulamadı
DHA

Uludağ'da 4 gün etkili olan kar yağışı bugün durdu. 'Beyaz Cennet'te kayak severler pistleri doldururken, kente inmek isteyen bazı tatilciler ise yollarda mahsur kaldı. Kar kalınlığının 1.62 metreye ulaştığı zirvede, yoğun yağışla otomobillerin üzeri karla kapandı, sürücüler araçlarını bulmakta zorlandı.

Uludağ'da tatilciler kar altında araçlarını aradı İZLE

Uludağ’da sürücüler araçlarını bulamadı

ZİNCİR TAKMADIKLARI İÇİN GERİ DÖNDÜLER

Yoğun sis ve tipi nedeniyle birinci ve ikinci oteller bölgesindeki birçok araç, kar altında kayboldu. Sabah saatlerinde araçlarının üzerindeki kar yığını gören sürücüler, büyük şaşkınlık yaşadı. Bazı sürücüler araçlarını bulmak için jandarmadan destek isterken, bazıları da kendi imkanlarıyla otomobillerini buldu. Sürücülerden birçoğu da çalışmayan otomobilleri için çekici çağırdı. Uludağ'a çıkmak isteyen bazı kişiler de yollarda kaldı. Zincir takmadıkları için dağa çıkmalarına izin verilmeyen sürücüler ise döndü.

Uludağ’da sürücüler araçlarını bulamadı

OTEL ÇATILARINDA KAR TEMİZLİĞİ BAŞLADI

Yağışın etkisini yitirmesinin ardından otel çatılarında da kar temizliği başladı. Bazı otellerin çatılarından büyük buz kütlelerinin sarktığı görüldü. Tatilcilerin, pistlerde kayak yaparak karın keyfini çıkardığı Uludağ'da; aralıklarla kar yağışı beklenirken, bölgede hava sıcaklığı ise gece sıfırın altında 2, gündüz sıfır derece ölçüldü.

Uludağ’da sürücüler araçlarını bulamadı

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)