Uber, kendi kendini sürebilen bisiklet geliştiriyor
ensonhaber.com

Uber'in, kendi kendine sürüş teknolojisini yollara getirme çabaları devam ediyor. Kaliforniya merkezli 3D Robotics'in CEO'su Chris Anderson, Uber'in, hafta sonu boyunca iki tekerlekli araçlara kendi kendine sürüş kabiliyeti ekleme planlarını açıkladı. Bu planlarını hayata geçirmekte kararlı olan Uber, bunun için birçok mühendis işe aldı.

UBER

BİSİKLETLER DAHA TASARRUFLU

Yeni işe alınan mühendis ekibinin, şirketin elektrikli bisiklet bölümü olan Uber Jump 'da çalışacağı bildiriliyor. Geçen sene nisan ayında kurulan Uber Jump, şimdi ise otonom bisikletler için çalışacak. Uber'in planlarına dahil ettiği kendi kendini sürebilen bisikletler ve scooterlar, taksilerden tasarruf etmek isteyen veya sık sık yoğun trafikle karşılaşan yolcular için daha faydalı olabilir.

Bisikletler, küçük ve çok fazla güce ihtiyaç duymayan yapılarıyla daha kullanışlı olabilir. Ancak kaldırım düzenlemeleri ve şehir planları düzensiz olan şehirlerde birçok sıkıntı yaratabilirler.

uber

TEKNOLOJİ ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Uber, kendi kendini sürebilen bu bisikletlere, değiştirilebilir batarya entegre ederek şarj derdinden tamamen kurtulmayı planlıyor. Şimdilik en büyük sorun, bu iki tekerlekli araçların trafiği etkilemeden güvenli bir şekilde bir garaja geri dönmelerini sağlamak için, güvenilir bir kendi kendine sürüş teknolojisi yazılımı geliştirmek.