TUSKON Başkanı hakkında yakalama kararı
ensonhaber.com

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 9 aylık teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul, Kayseri, Konya ve Muğla illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

28 GÖZALTI, 23 KİŞİ İSE ARANIYOR

Operasyonda 25 ev ve 2 iş yeri ve bir şirkette arama yapılırken 6’sı kadın 28 kişi gözaltına alındı, 23 kişi ise aranıyor.

TUSKON BAŞKANI DA DAHİL 51 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI VAR

Operasyon kapsamında Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, MARİFED başkanı İbrahim Halil Avcı, FİADER Başkanı Çetin Ekincioğlu’nun da aralarında olduğu 51 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

TUSKON Başkanı hakkında yakalama kararı

Gözaltına alınan şüpheliler Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin "himmet" adı altında toplanan yardım paralarını Bank Asya da açılan belirli hesaba yatırdığı öne sürülüyor.

11 YIL ÖNCE KURULDU

2005 yılında kurulan TUSKON bünyesinde 7 federasyon ve 211 iş insanı derneği bulunuyor. Yurtdışında 5 ayrı ülkede temsilcilikleri bulunan TUSKON'a üye binlerce iş insanı bulunuyordu.

'KİMLERİN İNİNE GİRİLDİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ' DİYORDU

Rızanur Meral bundan bir süre önce yaptığı bir konuşmada AK Parti hükümetini ve Erdoğan'ı açıkça tehdit etmiş "Kimlerin inine girildiğini göreceksiniz" demişti.