Türkiye’de bungee jumping nerede var
Özel Haber

Ayağınızı tam anlamıyla yerden kesecek adrenalin dolu bir an düşünün. Bu öyle aşık olmaya, mutluluktan havalara uçmaya benzemez. Yeryüzüne tersten bakıp, nefesinizi kontrol etmekte güçlük çekeceğiniz bir şey. Evet evet o: Bungee jumping.

"BEN DE YAPMAK İSTİYORUM’"

Son zamanlarda ağzımızdan düşmüyor bu çılgın aktivite. Özellikle sosyal medyada gezen büyük kanyonlardan, köprülerden, uçaklardan kendini atan sporcuların fotoğraflarına bakıp ‘’Yaa ben de yapmak istiyorum.’’ dediğimiz olmuştur.  Neden olmasın? Peki bu deneyimi yaşamak için Türkiye’nin hangi şehirlerinde ve nerelerde mümkün? Buyurun bakalım.

Türkiye’de bungee jumping nerede var

ZEYTİNBURNU  KAZLIÇEŞME

Genel anlamda köprü, kule veya vinçlerin dalış için yükseklik olarak kullanıldığı bungee jumping., tabiri caizse yürek yemiş arkadaşların ilgilendiği bir aktivite. Türkiye’nin birçok noktasında da atlayış yapabilirsiniz. Mesela; İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme’de bir  bungee jumping kulesi mevcut. Çok uzak olmasın diyenler için oldukça güzel bir seçenek.

Türkiye’de bungee jumping nerede var

ÇEŞME / AYAYORGİ KOYU

Deniz kum ve güneş manzarasında nefes kesen bir atlayış yapmanın nesi kötü fikir? Bol adrenalin, tam cesaret. Yaz tatilinize biraz hareket katmak için bu koyda bungee jumping yapabilirsiniz.

Türkiye’de bungee jumping nerede var

Burada önce  Jump master doğru açıyı verecek. Atlayış için gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra  geri sayım başlayacak:1,2 derken 3’ü muhtemelen göremeyeceksiniz.

ÖLÜDENİZ/ FETHİYE

Ülkemizin çok sevilen ve her yaz turist akınına uğrayan bölgelerinden birisi olan Ölüdeniz’de, 35 metre yükseklikten kendinizi bir maviliğin içine doğru bırakıyorsunuz.

Türkiye’de bungee jumping nerede var

Fotoğraf falan çekicem diye uğraşmayın bence; lunaparktaki gondola benzemez. Bungee jumping’in dışında Ölüdeniz’de yamaç paraşütü de bir seçeneğiniz.

KİLYOS / SOLAR PLAJI

Kilyos hepinizin bildiği üzere yaz konserleri ve partilerin mekanı. Buradaki sahillerde etkinlik boyunca yapabileceğiniz çeşitli aktiviteler  mevcut. Bunlardan en dikkat çekeni tabii ki bungee jumping. Atlayış yapacağınız gün boyunca plajda müzikle eğlencenin tadını çıkarırken bu eşsiz deneyime de ortak olun.

Türkiye’de bungee jumping nerede var

ANTALYA / LARA PLAJI

Türkiye’nin gözde tatil şehri olan Antalya’nın Kaş ilçesinde bungee jumping çılgınlığına katılabilirsiniz. Jet skiden, yunus çevirmekten  sıkıldık; farklı heyecanlara da açık olmak lazım.  45 metre yükseklikten atlamanın çok da kolay bir şey olduğunu iddia etmiyoruz tabii. Ölmeden önce yapılacaklar listeniz falan varsa, bir madde daha öneriyoruz.

Türkiye’de bungee jumping nerede var

İZMİR KORDON

Bir gün İzmir’e yolunuz düşerse (düşsün), Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda çığlık atan insanlar görebilirsiniz. Sakin olun; biri kendini yaklaşık 100 metre yükseklikten atıyordur. Fakat bu aktiviteyi yılın sadece belli aylarında yapabilirsiniz. Tarihleri takipte kalın.

Türkiye’de bungee jumping nerede var

FORUM İSTANBUL

İstanbul’un bungee jumping etkinliklerinin bir diğer uğrak alanı da Forum İstanbul alışveriş merkezi. Avrupa yakasında bulunan yer, İstanbul’da yaşayan biri için küçük bir macera fırsatı sunuyor.  Burada belli dönemlerde kurulan platformda atlayış deneyimi yaşayabilirsiniz.

Türkiye’de bungee jumping nerede var

MALİYETİ NE KADAR?

Yüreğinizi ağzınıza getirecek bu deneyimi yaşamak genellikle yaz aylarında kurulan platformlar eşliğinde gerçekleşir. Sezonluk ve etkinlik bazından fiyatlar değişkenlik gösterse de, güncel fiyatlandırmalar 150-250 arasında.

BAŞKA YERLER DE VAR

Bungee Jumping yapılan yerler dışında, etkinlik kapsamında da İstanbul’un veya Türkiye’nin herhangi bir yerine özel bir platform kurulabiliyor. Yani yazılanlar dışında bir yerlerde de karşılaşabilirsiniz.

Türkiye’de bungee jumping nerede var

‘’Yok bu metreler beni kesmez, kendimi uçurumlardan yuvarlamam lazım’’diyorsanız, yurtdışındaki dudak uçuklatan bungee jumping alanlarına bir göz atın.