Türk müziğinin sevilen ismi Barış Manço anılacak
ensonhaber.com

Anadolu rock ve pop müziğin önde gelen isimlerinden, besteci, söz yazarı, TV programcısı ve Türkiye'de pek çok yeniliğin öncüsü Barış Manço'nun vefatının üzerinden 20 yıl geçti.

Usta sanatçı; sevenler, ailesi ve dostları tarafından kabri başında anılacak.

MÜZİKTE İLK ADIMLAR

Annesinin ifadesine göre 1.5 yaşında şarkı söylemeye başlayan Barış Manço, ilk grubunu 1958'de Galatasaray Lisesi'nde okurken, "Barış Manço ve Kafadarlar" adıyla kurdu ve ilk bestesi 'Dream Girl'ü yaptı.

Manço, müzik hayatındaki ilk konserini öğrencisi olduğu Galatasaray Lisesi'nin konferans salonunda verdi.

"Harmoniler" grubuyla 1962 yılında ilk 45'lik plağını çıkaran Manço'nun, henüz 19 yaşındayken "Grafson Plak" etiketiyle çıkardığı bu albümünde, İngilizce sözlü "Twist in USA" ve "The jet" isimli iki parça bulunuyordu.

Türk müziğinin sevilen ismi Barış Manço anılacak

EN BÜYÜK HEDEFİ 2023'TÜ

İlk albümüne Cumhuriyet'in 100. yılının kutlanacağı "2023" ismini veren Barış Manço, bir röportajında, "Benim birkaç hayalim var: 80 yaşındayken elimde bastonum, belki kolumda Doğukan, onun yardımıyla çıkarım sahneye ve senfoni orkestrasına 2023'ü çaldırmak en büyük ideallerimden birisi." demişti.

1999'DA HAYATINI KAYBETTİ

Müzik hayatını anlattığı 40. Yıl şarkısını besteleyen Barış Manço, bir döneme damgasını vuran şarkılarını yeniden düzenleyerek seslendirdi.

Daha önce de tansiyon sıkıntıları yaşayan sanatçı, 31 Ocak'ı 1 Şubat 1999'a bağlayan gece, 23.30 sıralarında ani tansiyon düşmesi sonucu fenalaştı.

Ambulansla Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Servisi'ne kaldırılan Barış Manço, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Türk müziğinin sevilen ismi Barış Manço anılacak