Türk babanın, atla kızını DEAŞ'tan kurtarma hikayesi
ensonhaber.com

Terör örgütü DEAŞ, etkisini ve popülerliğini kaybetmesine rağmen, geçtiğimiz yıllarda örgüte katılanlar ve çıkmak isteyenlerin kurtuluş hikayeleri dikkat çekici cinsten.

SEVGİLİSİ İÇİN ÖRGÜTE KATILDI

BBC Türkçe'nin haberine göre; Hollanda'da yaşayan Türk asıllı Melis Atıcı, sevgilisi Yusuf'un peşinden yaklaşık 2 yıl önce Suriye'ye giderek, örgüt saflarına geçmiş.

Durumu polise bildiren baba Faruk Atıcı ise uzun süre kızından haber alamamış.

AİLEYE "BENİ KURTARIN" TELEFONU

Suriye'de sevgilisinden bir erkek çocuk dünyaya getiren Melis, DEAŞ'a yönelik operasyonların arttığı dönemlerde babasını arayarak, Hollanda'ya dönmek istediğini ifade etmiş.

İLK DENEME BAŞARISIZ SONUÇLANDI

Melis, bu süreçte insan kaçakçılarıyla anlaşıp Türkiye'ye geçmeye çalışmış, ancak sınır bölgesinde YPG'lilerin eline düşüp, onların denetimindeki kampa götürülmüş.

Türk babanın, atla kızını DEAŞ'tan kurtarma hikayesi
Melis Atıcı

BABA ATICI, HER ŞEYİNİ KIZINI KURTARMAK İÇİN SATTI

Kızı Melis'in denemesi başarısız sonuçlanınca baba Faruk Atıcı, evini ve elindeki her şeyi satıp, Türkiye'de insan kaçakçılarıyla anlaşmış. Geçtiğimiz yaz kızını kurtarmak için yolculuğa çıkan Atıcı, Suriye'nin kuzeyinde kızının tutulduğu kampa ulaşmış ve oradakileri kızını almak için ikna etmiş.

DEDE, KIZ VE TORUN GECE AT SIRTINDA YOLCULUK

Hikayenin en dikkat çekici kısmı ise burası; Faruk Atıcı, kızı Melis ve 5 aylık bebeği, gece yarısı Suriye'den Irak'ın kuzeyine gitmek için yola çıkmışlar. Atıcı bu yolculuğu ise "Bu çok tehlikeliydi. Resmi evrakımız yoktu. Çok büyük bir risk aldık. Neyse ki şanslıydık, her zaman ağlayan bebek o gece hiç ağlamadı." sözleriyle anlattı.

Türk babanın, atla kızını DEAŞ'tan kurtarma hikayesi
Faruk Atıcı

ERBİL'DE HAPİS

Erbil'deki Hollanda Konsolosluğu'na giden baba-kız, resmi evrakları olmadığı için Irak yetkilileri tarafından tutuklanmış. 2 ay cezaevinde yatan dede, kız ve torun, Hollanda yetkililerinin belgeleri tamamlamasının ardından Hollanda'ya döndüler.

VE SON...

Amsterdam'a indiklerinde ise terör örgütü üyeliğinden yaklaşık 6 ay önce tutuklanan Melis, geçtiğimiz pazartesi günü tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Faruk Atıcı ise kızı ve torunun Hollanda'ya getirmek için verdiği mücadele için, "Aslında yaptığım delilikti. Ölebilirdim de." diye konuştu.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO