Tunç Soyer babasına yönelik tepkilere yanıt verdi
ensonhaber.com

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Tunç Soyer ismini açıklaması, 12 Eylül askeri darbe döneminde Alparslan Türkeş dahil onlarca ülkücünün idamını isteyen askeri savcı Albay Nurettin Soyer'in oğlu olması nedeniyle, tepkiyle karşılandı.

Tunç Soyer babasına yönelik tepkilere yanıt verdi

Tepkilerin ardından bugün CHP milletvekilleri, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve ilçe başkanlarıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret eden Soyer, konuyla ilgili açıklama yaptı.

"YARALAR AÇILMAMALI"

Bir gazetecinin, "İzmir'de İyi Parti ile ittifak yapıldı ama İl Başkanlığı'ndan size yönelik tepkiler var. Yine MHP ve AK Parti kanadından babanız Sayın Nurettin Soyer ile ilgili eleştiriler var. Bunlara bir yanıtınızın olur mu?" sorusu üzerine "Yaralar açılmamalı." yanıtını veren Soyer şunları söyledi:

Tunç Soyer babasına yönelik tepkilere yanıt verdi

"40 YIL ÖNCESİNDE KALMIŞ KARANLIK BİR DÖNEM"

"Bu, hakikaten 40 yıl öncesinde kalmış aslında. Artık tarihçilerin muhasebesini yapması gereken bir konu. Bunu, bugünün Türkiye'sinde bir siyasi enstrüman olarak, bugünün siyasi tartışmalarına bir malzeme olarak kullanmak, kimseye yakışmıyor diye düşünüyorum. Dahası çok karanlık bir dönem, hiç kimsenin arkasında duramayacağı, hiç kimsenin sahip çıkamayacağı bir dönem. Çok acılar yaşandı, kardeş kanı döküldü.

YENİDEN ÜLKÜCÜ - SOLCU TARTIŞMASINI MI BAŞLATALIM

Şimdi tekrar bu yaraları açmanın, bu yaraları deşmenin kime ne faydası olabilir? Ülkücüler, solcular birbirlerini kestiler, birbirlerini vurdular, öldürdüler. Şimdi bunları hatırlayalım mı? Buradan tekrar 'ülkücüler kim, solcular kim?' tartışmasını mı başlatalım.

Tunç Soyer babasına yönelik tepkilere yanıt verdi VİDEO

ARTIK ŞU FASLI BİR TARAFA BIRAKMALIYIZ

Ben çok yanlış buluyorum. Hiç kimseye de yakıştıramıyorum. Bugün dünyanın, Türkiye'nin, kentlerimizin önünde bambaşka konular var, bambaşka bir gelecek var. Biz artık şu faslı bir tarafa bırakıp bu paçadan çekiştirmeci siyaset anlayışından vazgeçip gerçekten performans üzerinden, başarı üzerinden, vizyon üzerinden siyaset yapmanın yolunu açalım."

Tunç Soyer babasına yönelik tepkilere yanıt verdi

Günün önemli gelişmeleri VİDEO