Trump'ın danışmanı İsrail haritası paylaştı
AA

ABD Başkanı Donald Trump'ın Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt, sosyal medya sitesi Twitter'daki hesabından skandal bir paylaşım yaptı.

Trump'ın danışmanı İsrail haritası paylaştı

"YENİ İLAVEYE HOŞ GELDİNİZ"

Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak gösteren bir harita paylaşan Greenblatt, "Trump'ın, Golan Tepeleri üzerinde İsrail egemenliğini tanıyan bir bildiri yayınlamasının ardından uluslararası harita sistemimizdeki yeni ilaveye hoş geldiniz" ifadelerini kullandı.

Trump'ın danışmanı İsrail haritası paylaştı

TRUMP'IN SKANDAL KARARI

ABD Başkanı Trump, 25 Mart'ta Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede, "Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden başkanlık kararnamesini imzalamıştı.

İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ni, 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu, seçimleri kazanması ve yeniden başbakan seçilmesi durumunda işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini İsrail topraklarına katacağı açıklamasını yapmıştı.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da, 250'ye yakın yasa dışı Yahudi yerleşim birimi var ve buralarda 400 binden fazla Yahudi yerleşimci ikamet ediyor.
Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)