Trump’ı küçük penisli çizen ressam ölümle tehdit ediliyor
Ajanslar

Trump’ı küçük penisli çizen ressam ölümle tehdit ediliyor

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin aday adaylarından Trump, ‘Amerika’yı yeniden büyük yap’ adlı portrede çıplak ve küçük penisli olarak resmedilmişti.

KISA SÜREDE YAYILDI

BBC Türkçe’nin haberine göre, portreyi çizen ressam Illma Gore’un Şubat ayında Facebook sayfasında paylaştığı portre kısa sürede dünyanın dört bir yanına yayılmıştı.

Trump’ı küçük penisli çizen ressam ölümle tehdit ediliyor

DAVA TEHDİDİ SANSÜR GETİRDİ

Ressamın bir milyon sterlinden (yaklaşık 4 milyon lira) satışa sunduğu portre, adı açıklanmayan bir kişinin ‘Dijital Milenyum Fikri Mülkiyet Hakları Yasası’na dayanarak dava açma tehdidinde bulunması üzerine sosyal medyada sansürlenmiş, internet mağazası eBay’den de kaldırılmıştı.

ÖLÜM TEHDİTLERİ

Trump taraftarlarından gelen ölüm tehditleri üzerine ABD’deki galerilerin portreyi sergilemeyi reddettiği, bunun üzerine binlerce ölüm tehdidi alan Los Angeleslı ressamın da tablosunu Londra’ya getirme kararı aldığı belirtildi.

KÜÇÜK EL POLEMİĞİNDEN ESİNLENMİŞ

Ressam Gore, portreyi yaparken Şubat ayında diğer bir Cumhuriyetçi aday Marco Rubio ile Trump arasında geçen bir polemikten esinlendiğini söyledi.

Rubio, Trump’ın ellerinin boyutuna gönderme yaparak, “Elleri küçük olan insanlar için ne derler biliyorsunuz. Onlara güvenemezsiniz” demişti.

Rubio’ya yanıt vermekte gecikmeyen Trump ise “Benim ellerimden bahsetti. Eğer ellerim küçükse başka bir şeyimin de küçük olması gerekir. Ama sizi temin ederim, bir sorun yok” diye konuşmuştu.