TRT World'ün dünya gündemini belirleyen programı
ensonhaber.com

Türkiye’nin ilk İngilizce yayın yapan televizyonu TRT World, dünyada gündem oluşturmaya devam ediyor. Politikadan ekonomiye, spordan sanata kadar hayatın her alanına ilişkin içerikler üreten TRT World, bu içerikleri Türkiye’nin bakış açısıyla izleyiciye aktarıyor.

DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR PROGRAMI İLGİYLE İZLENİYOR

Hızlı, doğru ve objektif bir anlayışıyla olaylara yaklaşan TRT World’ün, en flaş programlarından biri de ‘Bigger Than Five’.

İsmini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Dünya beşten büyüktür" söyleminden alan ‘Bigger Than Five’, her hafta farklı bir güncel konuya odaklanıyor.

TRT World'ün dünya gündemini belirleyen programı

DÜNYA NEDEN 5'TEN BÜYÜKTÜR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi olan ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa’yı kastederek, dünyayı ilgilendiren hemen her kritik konuda verilecek kararların, sadece bu ülkelerin inisiyatifine bırakılmasının yanlış olduğunu vurgulamış ve "Dünya beşten büyüktür" diye seslenmişti.

TRT World'ün dünya gündemini belirleyen programı

DENEYİMLİ SUNUCU FAKHRY, HER HAFTA TRT WORLD EKRANLARINDA

Bu söylem çerçevesinde olayları TRT World ekranlarına taşıyan ‘Bigger Than Five’, ele aldığı konuyu her açıdan masaya yatırıyor. Küresel krizler, politik çıkmazlar, ikiyüzlülük ve çıkar üzerine kurulan düzenlerin dünyayı felakete sürüklediğine vurgu yapılan programda; barış, huzur, adalet ve daha müreffeh bir dünya için ortak aklın önemi üzerinde duruluyor. Deneyimli sunucu Ghida Fakhry'nin moderatörlüğünü yaptığı ‘Bigger Than Five’, her hafta TRT World ekranlarında.

TRT World'ün dünya gündemini belirleyen programı