Tokat'taki 30 Ağustos kutlamalarında şiir krizi
DHA

2

Tokat'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.

Törende önce Vali Cevdet Can, ardından ise sırasıyla 48'inci Piyade Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Aykut Biçeroğlu ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Etkinlikte bir ilk yaşanarak AKP, CHP ve MHP İl Başkanları Valilik tarafından hazırlanan Türkiye haritası üzerinde ay yıldızlı bayrağın bulunduğu çelengi birlikte Atatürk Anıtı'na bıraktı.

CHP TEPKİ GÖSTERDİ: ŞİİRDE NEDEN ATATÜRK YOK

Tören kapsamında Anadolu Lisesi öğrencisi Servet Kaplan, Arif Nihat Asya'nın 'Dua' şiirini okumak için anons edildi. Ancak öğrenci şairin 'Naat' şirini okudu. Tören sonrası CHP'liler, törende okunan şiirde Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsedilmemesine tepki gösterdi.

Tokat'taki 30 Ağustos kutlamalarında şiir krizi VİDEO

"BUGÜN ATATÜRK'ÜN ANILMASI LAZIM, BUGÜN CUMHURİYET'TEN BAHSEDİLMESİ LAZIM"

CHP İl Başkanı Feramuz Şahin, "15 Temmuz'dan bu tarafa Türkiye'de yaşanan sorunlara CHP'nin tüm örgütleri gerekli duyarlılığı göstermesine rağmen bugün Cumhuriyetimiz açısından en önemli günlerden birisi olan 30 Ağustos'ta günün anlam ve önemini hiç ciddiye almayan durumla karşılaştık. Tabi ki biz yüce peygamberimize karşı saygılıyız. Tabi ki bu şiirlerin okunacağı yerler vardır ama bugün 30 Ağustos. Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün anılması lazım, bugün Cumhuriyet'ten bahsedilmesi lazım. Bu saatten itibaren bundan sonraki etkinliklerde böyle bir şey olmadığında asla katılmayacağımızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Tokat'taki 30 Ağustos kutlamalarında şiir krizi

Milli Eğitim İl Müdürü Levent Yazıcı ise, öğrenci Servet Kaplan'ın normalde Arif Nihat Asya'nın 'Dua' şiiri okuyacağını ancak heyecanından dolayı diğer ezberinde bulunan 'Naat' şiirini okuduğunu söyledi. Törenler Vali Cevdet Can'ın tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)