Tesla, Model S ve Model X'in pil kapasitesini artırıyor
ensonhaber.com

Tesla Model S ve Model X elektrikli otomobillerin taban fiyatı yükselmek üzere. Tesla CEO'su Elon Musk çarşamba günü yaptığı açıklamada, Tesla'nın her iki araçta da 75 kWh pil paketini satmayı bırakacağını açıkladı . Düşük pil kapasitesine sahip otomobilleri satmayı bırakacak olan Tesla, daha yüksek kapasiteli bir batarya kullanacak.

tesla

FİYATLAR ARTACAK

Şirket, Tesla meraklılarına, düşük kapasiteli ve daha ucuz olan Tesla otomobillerini satın almaları için 13 Ocak'a kadar zaman tanıdı. Yapılan bu pil değişikliği, söz konusu Tesla modellerinin, Tesla'nın en büyük 100 kWh pil paketi ile satışa sunulacağı anlamına geliyor. Bu da, otomobillerin fiyatının artmasına neden olacak. Bu pil değişikliği ile birlikte, Model S'nin fiyatı 77 bin 200 dolardan 95 bin 200 dolara ve Model X'in fiyatı 83 bin 200 dolardan 98 bin 200 dolara yükselecek.

tesla

Tesla'nın, önümüzdeki süreçte 100 kWh kapasiteli pil paketinden daha yüksek bir pil kullanıp kullanmayacağı bilinmezken, daha ucuz bir Tesla otomobil isteyenler, Model 3'ü tercih edebilir. Model 3'ün fiyatı, şu anda 46 bin 200 dolardan başlıyor.