TEOG sınavının yerine ne gelecek
AA

teog

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, bir otelde düzenlenen Afrika büyükelçileri ile kahvaltı programının ardından bir taksi durağını ziyaret etti.

Burada esnafla sohbet eden Bakan Yılmaz, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"GELECEK KAYGISINA GEREK YOK"

TEOG'la ilgili bir açıklama yapması istenen Yılmaz, 18 milyon evladının bulunduğunu belirterek, "Bu evlatlarımın hiçbirisinin kendilerinin geleceğinden kaygı duymasına gerek yok." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının ölçme, değerlendirme konusunda en deneyimli kuruluş olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Dolayısıyla tüm velilerimizden istirhamım şu ki; evlatlarınız evladımız; kafalarında en ufacık bir soru dahi olmasın. Kendilerini kaygıya, sıkıntıya düşürecek hiçbir şey olmayacaktır." diye konuştu.

Bakan Yılmaz, TEOG'un bu sene uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin bir soru üzerine "Bu sene uygulanmayacak, bu sene TEOG yapılmayacak." dedi.

"MİLLETİMİZİN BİLGİSİNE SUNACAĞIZ"

TEOG yerine adrese dayalı ya da sınavsız geçiş modelinin uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin bir soru üzerine Yılmaz, "Üzerinde bakanlığımız çalışma yapıyor. Bakanlar Kurulumuza sunacağız, Bakanlar Kurulunda çıkan kararı da milletimizin bilgisine sunacağız." ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)