Tanzimde bakliyatlar satışa hazır
ensonhaber.com

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tanzim satışlara ilişkin, "An itibarıyla 60 ton nohut, 50 ton yeşil mercimek satışı tamamlandı, 35 ton da pirinç satılmak üzere depolara arz edilmiş oldu. Bin tonun üzerinde bakliyatımız şu anda satışa hazır. Yakın zamanda marketlerin de pazarların da tanzim satış fiyatına yaklaşacağına eminiz." dedi.

Tanzimde bakliyatlar satışa hazır

35 TON PİRİNÇ SATILMAK ÜZERE DEPOLARDA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin dün itibarıyla tanzim satış noktalarında satış yapmaya başladığını anımsatarak, şu bilgileri verdi:
"Tanzim satışlar biliyorsunuz, havanın kötü olduğu bu dönemde domates, biber, patlıcan üzerinden iktidarımızın bütün hizmetleri yok sayılarak bize bir operasyon yapılmaya çalışıldı. Biz de ne dedik, 'Bunun gereğini yaparız.' Bir haftada fiyatları yüzde 40-50 indirecek şekilde bir organizasyon yaptık ve tanzim satışlar başta iki büyük il olmak üzere ama isteyen diğer illerimize de 'eptt' üzerinden servis vermek üzere ucuz fiyatlı sebze, meyveyi ulaştırdık.

Tanzimde bakliyatlar satışa hazır

Bunu ulaştırırken de en güzel netice bir hafta içinde Türkiye'deki sebze meyve fiyatları yüzde 40-50 oranında azaldı. Yani Ankara ve İstanbul'daki tanzim satışın Yenice'ye de Karabük'e de Düzce'ye de tüm illere de bir faydası olmuş oldu."