Tahtaya çizdiği hayali üniversite sınavıyla gerçekleşti
İHA

Bayburt’un Aydıntepe İlçesi’nde yaşayan ve liseden bu yıl mezun olan Oğuz Eren Güneş, çocukluk yıllarında abisiyle birlikte yaptığı oyuncak helikopterle hava araçlarına ilgi duymaya başladı.

UÇAK SEVDASI

Öyle ki, henüz ilkokul yılarında akranları resim dersinde manzara resimleri çizerken o uçak, helikopter ve jet çiziyordu. Havacılığa olan ilgisi epeyce artan Güneş, daha sonra atık malzemelerden maket uçaklar yapmaya başladı.

Güneş, Bayburt Fen Lisesi’ni kazandıktan sonra atık yalıtım malzemelerinden bir uçak yaparak buna motor takıp kumandayla havalandırmayı da başardı.

Bir yandan ilçedeki evlerinin garajında atık malzemeler kullanarak kendi tasarladığı ve kumanda kontrolüyle uçabilen mini uçaklar yapan Oğuz Eren Güneş, diğer yandan da tek hayali olan uçak mühendisliği bölümünü kazanmak için gece gündüz derslerine çalıştı.

Tahtaya çizdiği hayali üniversite sınavıyla gerçekleşti

Oğuz Güneş Eren ilkokulda

İLK SIRAYA YERLEŞTİ

Bu sene girdiği üniversite sınavında 514 puan alarak milyonlarca öğrenci arasından ilk 2 bin 900’üncü sırada yer alarak önemli başarı sağlayan ve İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü’nü tercih eden Oğuz Güneş Eren , hayallerini süsleyen bölüme ilk sıralarda yerleşti.

Güneş’in şimdiki hayali ise, üniversiteden başarılı bir şekilde mezun olup Türkiye’nin yerli ve milli uçak projelerinde yer almak.

Tahtaya çizdiği hayali üniversite sınavıyla gerçekleşti

"KENDİMİ BİLDİM BİLELİ UÇAK MÜHENDİSİ OLMAYI İSTİYORDUM"

Oğuz Güneş Eren, "Bir gün abimle birlikte oyuncak bir helikopter yaptık. o günden sonra benim uçan araçlara merakım başladı. Daha sonra kendi kendime maketler yapmaya başladım. İnternetten uçakların nasıl yapıldığına dair videolar izledim. Kendimi bildim bileli uçak mühendisi olmayı istiyordum. Tabi bu hayalimi gerçekleştirmem oldukça zor oldu. Özellikle üniversite sınavı çok zor oldu. Uçak yapmayı seviyorum bunu yapmam içinde çok çalışmam gerekliydi. O yüzden bunun için çok çalıştım ve İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü’nü kazandım. Zaten Türkiye’de çok az üniversitede bu bölüm var o yüzden benim için en iyisi oldu." dedi.

Tahtaya çizdiği hayali üniversite sınavıyla gerçekleşti



Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)