Suriyeli muhaliflerden ABD'ye B planı çağrısı
AA

Suriyeli muhaliflerden ABD'ye B planı çağrısı

Suriye muhalefeti Müzakere Yüksek Kurulu Koordinatörü Riyad Hicab, New York'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'de seçimlerin yaklaştığını ancak Suriye'de krize çözüm bulmada Başkan Barack Obama için hala geç olmadığını söyledi.

Görev süresi dolacak Obama'nın son birkaç haftasında rejimin ve Rusya'nın yaptıklarına karşı dürüst ve onurlu bir adım atabileceğini ifade eden Hicab, "ABD, Suriye'deki savaşı durduracak tek ülke gibi görünüyor ve umarım Suriye halkı için doğru bir karar alır." ifadesini kullandı. 

Siyasi sürecin, rejimin sahada kazanım sağlamasına yardımcı olan bir araca dönüştüğüne dikkati çeken Hicab,  "ABD'nin yeni bir strateji ve B planı ortaya koyması gerek." diye konuştu.

Hicab, AA muhabirinin, Washington'un, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin 17 Eylül'de Suriye'nin doğusundaki Deyr Ez-zur ilinde rejimine ait bir askeri üssü vurması nedeniyle Esed'den özür dilemesine ilişkin sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"ABD suçlulardan özür diledi. Rejimin 62 askerinin öldürüldüğünü iddia ettiği listedeki isimler aslında bir yıldan fazla bir süre önce öldü ve rejim bu saldırıyı sempati kazanmak için kullandı."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)